Skriv ut  

ACR tar över efter LFV på Västerås Airport

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 29 februari 2012
I morse 06.28 landade TNT’s fraktmaskin, en Boeing 737, på Västerås Airport. Det innebär att privata ACR nu har fullt eget ansvar för flygplatsen. Vid midnatt lämnade LFV över hela driften av flygledningen efter att ha fungerat som underleverantör sedan 1 mars förra året när ACR vann upphandlingen om flygledningen i Västerås.

TNT

Det har varit en del turbulens under det år som ACR haft uppdraget i Västerås. Utgångspunkten var att LFV-personalen skulle gå över till ACR från den 1 mars 2011.
- Men dagarna innan sa de nej och det var naturligtvis en kalldusch. Eftersom situationen med en privat leverantör av flygledning var helt ny, hade vi inte fått allaövergångsavtal och anställnings- och pensionsavtal på plats. Då backade personalen och jag kan förstå att de var oroliga, säger Lars Rörick, operativt ansvarig på ACR till Flygtorget.
Västerås Tornet

             Under en månad drev ACR flygplatsen på två egna flygledare, innan det blev klart att LFV skulle sköta arbetet under ett år som underleverantör. Enbart flygledarna som arbetat i Västerås kan utbilda nya flygledare där och därför behövdes flygledare från LFV både för att lösa utbildningsuppgiften och driften. Men eftersom samtliga flygledare från LFV valde att stanna i statlig tjänst och placering på Bromma och Arlanda, måste ACR börja om från start med utbildningarna. Under tiden fram till juli blir det därför begränsade öppethållanden i väntan på att behovet av utbildade flygledare kan fyllas.
- I nuläget har vi tre på heltid och en som växlar mellan Örebro och Västerås ytterligare en tid. Det optimala är sju flygledare på heltid även om LFV klarade arbetet på fem, säger Lars Rörick som nu vill betrakta det gångna året historia och blicka framåt.
          Under tiden med begränsade öppettider på flygplatsen är det i första hand den reguljära trafiken som är prioriterad. TNT återkommer regelbundet, Ryanair flyger en åretruntlinje från London på Västerås och säsongstrafik till Medelhavet och flygplatsen har också en del charter. Dessutom går alla försvarsmaktens flygtransporter till Afghanistan från Västerås. Det finns också mycket flygskoleverksamhet på den tidigare flygflottiljen.
          ACR driver sedan tidigare flygledningen i Växjö, Trollhättan och Örebro och företaget räknar med att få fler uppdrag. Enligt nya regler måste alla flygplatser i landet upphandla flygledning på marknaden.
- Konkurrensutsättningen av flygledningen startade 1 september 2010 så allt är fortfarande väldigt nytt. Att det skulle innebära minskad säkerhet är helt fel. Flygbolagen verkar i en konkurrensutsatt värld med hög säkerhet och så är fallet också för oss. Säkerhet och kvalitet är alltid prioriterat.



Kommentera artikeln
Det finns 9 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

re: Karin
Skrivet av Kalle, 2012-03-02 08:58:32
Du undrar varför kvalitén och säkerheten skulle bli sämre
? Här har du svaret:

http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.1565888-flygledare-klarade-inte-utbildningen-nu-jobbar-de-aktivt-pa-hasslo
Anmäl inlägget
RE Gåtan
Skrivet av Så kan det bli!, 2012-03-01 14:51:07
Det stämmer!
Anmäl inlägget
Varför så negativa?
Skrivet av Karin, 2012-02-29 22:36:15
Varför skulle det bli sämre villkor, kvalité och säkerhet. Så blev inte fallet när flygbranschen stod inför samma faktum mitten 1990-talet. Där har aktörerna blivit mycket bättre och flyget har blivit betydligt säkrare. Idag är vi inte bara beroende av ett bolag "SAS" utan valfrihet finns och det fungerar till allas belåtenhet.
Anmäl inlägget
Flinar vidare
Skrivet av Dag, 2012-02-29 20:02:43
Re: !?
Det är så "gött" när det går dåligt för någon annan! Du är så beklämmande svensk!
Nu har du troligtvis helt fel! Mig veterligen så har lokförare inte fått det sämre utan snarare bättre därför olika arbetgivare slåss om att få anställa dem.
För flygledare så är detta ännu mer en sanning! En bristvara som olika arbetsgivare vill anställa! Kan inte tänka mig ett bättre scenario! Det har redan börjat! ACR har tvingats att "sockra" sina avtal för att loka till sig personal.
Anmäl inlägget
Försämrade villkor?
Skrivet av FLL, 2012-02-29 19:09:20
Njaa... Snarare tvärtom. Men bättre för branschen blir det inte...
Anmäl inlägget
Då var det färdigflinat
Skrivet av !?, 2012-02-29 17:55:32
Då var det flygledningens tur att likt flygbranschen och för den delen tågbranschen sakta men säkert dras ner i en störtspiral av försämrade löner o vilkor. Vänta o se!
Anmäl inlägget
Vem jobbar där?
Skrivet av Gåtan, 2012-02-29 15:18:26
Stämmer det att avskiljda elever som gått BK hos LFV under 2010 har blivit anställda?
Anmäl inlägget
Operativt ansvarig?
Skrivet av Gammal FL på gården, 2012-02-29 12:48:14
2 oldtimers och en nykomling!
Mer intresserad av vem TS har godkänt som operativt ansvarig?
Btw, intressant pressrelease från ACR. Skriver mer om LFV än om sig själva!!!???
Anmäl inlägget
Vilka 3
Skrivet av Jesus, 2012-02-29 11:49:07
Se rubriken. Någon som vet?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev