Skriv ut  

Blekingeflyg får egen gate på Ronneby Airport

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 26 mars 2012
Idag öppnar en ny gate på Ronneby Airport. De två flygbolag som står för den huvudsakliga trafiken, SAS och Blekingeflyg, får därmed var sin gate.
– Det är en efterlängtad utveckling för oss, säger Mona Grönqvist, flygstationschef Ronneby Airport.

Blekingeflyg och SAS passagerare har hittills samsats om utrymmet i avgångshallen på Ronneby Airport. Idag invigs en helt ny gate reserverad för Blekingeflyg, något som underlättar genomströmningen i avgångshallen.
– Den nya gaten är perfekt för oss, säger Jens Harrysson, chef på Blekingeflyg. Flygplanet står parkerat nära vilket innebär att det inte är många steg passagerarna behöver ta för att komma ombord. Dessutom kan vi, till exempel vid våra Citybreaks och eventflyg, enkelt samla våra kunder för information inne i gaten.
                De möjligheterna kommer väl till pass i sommar. Blekingeflygs specialcharter, en SAAB 2000 över dagen till fotbolls-EM i Kiev, sålde slut på ett par dagar.
                      Blekingeflyg har tillsammans med Swedavia utformat gaten och interiört kommer den att få lite av en ”hemma hos” känsla.
– Det här är naturligtvis en efterlängtad utveckling för oss också, säger Mona Grönqvist, flygstationschef Ronneby Airport. Vi vill att resenärerna ska få uppleva både en effektiv och behaglig vistelse på flygplatsen i samband med sina resor.
                      Golden Air trafikerar linjen Ronneby-Bromma för Blekingeflygs räkning med en SAAB 2000 upp till fyra gånger per dag. SAS flyger på Arlanda med en Boeing 737-600 också fyra gånger per dag.



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Grattis Ronneby
Skrivet av Eurobonus Gold, 2012-03-30 19:50:41
Även de små och lokala nyheterna är roliga att höra. Nyheten berör möjligen en något begränsad skara men denna typ av nyheter är betydelsefulla för många som nyttjar den lokala flygplatsen. Jag flyger sällan till/från RNB, men gjorde så i somras ngr gånger och inser därmed den förbättring som "egen gate" innebär och hur betydelsefull den är för de resenärer som frekvent reser till/från RNB.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev