Skriv ut  

Avies Sverige utökar flygningarna och söker piloter

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 28 mars 2012
Enligt avtalet stängs den upphandlade trafiken mellan Luleå och Pajala under semesterperioden. Men Avies Sverige tänker fortsätta flygningarna i egen regi och därmed hålla flygplatsen i Pajala öppen hela sommaren.

Avies

Avies Sverige flyger sedan i höstas den upphandlade trafiken på tre linjer: Arlanda-Mora-Sveg, Arlanda-Hagfors-Torsby och Luleå-Pajala. Efter en turbulent start med inställda flyg, mycket uppmärksamhet i media och böter för avtalsbrott, flyter nu trafiken.
          Den upphandlade flygtrafiken brukar enligt avtalet göra uppehåll över semesterperioden, särskilt på de mindre flygplatserna. Pajala har därför hållit stängt på somrarna de senaste åren. Samtidigt växer gruvnäringen i området och Avies tänker därför hålla linjen till Luleå öppen hela sommaren.
- Ja, vi kör morgonturer i egen regi eftersom vi märker att det finns en efterfrågan, säger Cerstin Böhlin, informationsansvarig på Avies Sverige
          Bolaget har också utökat det svenska flygprogrammet med två egna linjer, Pajala – Tallin och Sveg – Tallin.
- Maskinerna ska på översyn i Tallin en gång i veckan och då har vi lagt en slinga med passagerarflygning till Tallin på fredag kväll och tillbaka på söndag eftermiddag. Det har gått fantastisk bra och är i det närmaste fullbokat hela våren.
          Avies Sverige har i nuläget tre Jetstream 32 stationerade i Sverige, en för varje linje med två besättningar till varje. Dessutom trafikerar bolaget produktionen Jönköping – Bromma för Flyglinjens räkning. Det är en internationell skara piloter som flyger, däribland tre svenskar och Avies vill nu öka antalet svenska piloter och inleder snart rekryteringen.
- Vår målsättning är att ha en svensk pilot på varje flygning, säger Cerstin Böhlin. Vi kommer också att söka flygtekniker till vår nya tekniska bas som ska öppna i Sveg efter påsk.



Kommentera artikeln
Det finns 11 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Faktura piloter
Skrivet av Lön, 2012-03-30 07:23:01
Förstår inte hur det kan fungera att man som pilot i Avies inte får någon lön utan man måste fakturera och sköta alla skatter själv och då blir det inget kvar. Konstigt att SPF kan tillåta detta.
Anmäl inlägget
Weekend
Skrivet av Per, 2012-03-29 12:08:53
Vad kul att fler vill resa till Tallin över helgen. Låter supertrevligt för Sveg och Pajalabor.
Anmäl inlägget
Fel fel fel
Skrivet av Insatt, 2012-03-28 23:51:59
Jag kan rekommendera skribenten och övriga intresserade (samt kanske Avies Sveriges representant) att kontakta Trafikverkets diarie och begära en kopia av kontraktet mellan Trafikverket och Avies där det tydligt anges att trafiken skall utföras på året-runt-basis alla helgfria vardagar...
Anmäl inlägget
Hmmm
Skrivet av Erik, 2012-03-28 23:41:34
Ja känns ju sådär tryggt. Hur funkar det ex om man skriver en rapport på något. Vem utreds det av om det liksom inte ens finns något riktigt flygbolag?
Anmäl inlägget
Skatte pengar som betalar.
Skrivet av Putte Pilot, 2012-03-28 22:37:50
Till Pekka Pilot... Skillnaden i detta fallet är att det är svenska folket som betalar detta med sina skattepengar !!

Tror du att svenska folket vill försörja baltiska piloter och kabin personal med sina skattepengar samtidigt som dom betalar bidrag till de svenskar som blivit av med jobben på grund av att staten tagit lägsta budet ??
Anmäl inlägget
Avies Sverige
Skrivet av Per W., 2012-03-28 16:30:18
Avies Sverige är inget flygbolag och har inga egna flygplan och inga anställda förutom ett par på kontoret. De har inte heller haft någon verksamhet tills de vann den här upphandlingen. Linjerna flygs på kontrakt av Avies Estland och en del piloter är anlitade som egna företagare via bemanningsföretag i utlandet, Spanien.
Anmäl inlägget
Vart
Skrivet av J31 holder, 2012-03-28 16:18:00
Vart söker man...detta låter riktigt intressant.
Anmäl inlägget
SPF
Skrivet av Per W., 2012-03-28 12:09:40
Nej där finns inget avtal och därmed heller ingen internkontroll om hur bolaget sköter sig i arbetsgivarfrågor, lagar och flygsäkerhet. Riktigt dåligt av staten att ge trafikplikt till sådana bolag och om skatt och arbetsgivaravgifter betalas i Sverige eller om trafikstödet försvinner till utlandet vet bara skattemyndigheterna, kanske! Jag är glad att jag slipper flyga med dem, känns väldigt otryggt. Åligger SPF att kräva avtal eftersom de har bas i Sverige.
Anmäl inlägget
Egna flygplan?
Skrivet av Sixten, 2012-03-28 11:47:43
Har Avies Sverige egna Jetstream 32?
I Pajala flyger man med AIS flygplan.
Vet inte hur det är i Torsby och Sveg?
Anmäl inlägget
Utbud/efterfrågan
Skrivet av Pekka Pilot, 2012-03-28 10:27:11
Vi köper alla billiga tjänster av billiga baltiska hantverkare, varför inte billiga tjänster av billiga baltiska piloter?
Anmäl inlägget
kollektivavtal
Skrivet av facket, 2012-03-28 08:21:55
Har detta företag svenskt kollektivavtal??

Lönerna där är riktigt riktigt låga har jag hört.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev