Skriv ut  

Direktflyg ökar i Finland och Norge

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 19 april 2012
I början av maj startar Direktflyg en linje mellan Seinäjoki och Helsingfors i Finland. Ytterligare en nyhet blir linjen Borlänge-Karlstad-Oslo som börjar flygas efter semestern, i augusti.
– Korta tvärförbindelser är vår specialitet, säger Tezz Torsdotter Ohlsson, vd på Direktflyg.

Direktflyg

Den 7 maj börjar Direktflyg flyga en finsk inrikeslinje mellan Seinäjoki och Helsingfors. Linjen har tidigare trafikerats av bland andra Finncom och Flybe Nordic. Linjen flygs med en Jetstream 32 och helt i egen regi.
– Vår specialitet är flyglinjer för affärsresenärer på korta distanser point to point, med en flygtid på upp till en timme. Här såg vi att det fanns potential att flyga rutten och gör det i nära samarbete med kommunen i Seinäjoki, säger Direktflygs vd, Tezz Torsdotter Ohlsson.
            Direktflyg utvecklar också ytterligare linjer i det egna flygprogrammet som i dagsläget omfattar nio inrikeslinjer i Sverige. Den nuvarande linjen Bromma-Karlstad-Oslo gör ett förlängt sommaruppehåll och återuppstår i augusti som Borlänge-Karlstad-Oslo. Förbindelsen till Oslo ger direktkontakt med det nav av förbindelser som finns ut från Gardermoen.
– Den nya tidtabellen innebär att näringslivet i Värmland och Dalarna får en tidig ankomst till Oslo innan åtta på morgonen och det är något som efterfrågats. Den tidigare tidtabellen var inte optimal och det har vi justerat nu.
            Linjen till Oslo flygs med två turer per dag, fem dagar i veckan. Förlängningen från Karlstad till Borlänge öppnar också för passagerare som vill flyga enbart inrikessträckan. Den nya linjen ligger i linje med Direktflygs strategi med korta, snabba förbindelser.
– Egentligen är det helt ovidkommande var de ligger geografiskt. Det innebär att vi kan dyka upp där det finns ett underlag, var i Skandinavien det än är.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev