Skriv ut  

Flera flygbolag intresserade av att köpa Cimber

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 8 maj 2012
I Danmark arbetar konkursförvaltaren just nu intensivt med konkursen i Cimber. Enligt uppgifter i danska media har fyra flygbolag visat intresse för att köpa hela eller delar av Cimber.

Samtidigt som Cimbers konkursförvaltare nu har cirka två veckor på sig att utvärdera hur bolagets kvarlåtenskap ska hanteras, har ett antal flygbolag visat intresse för att köpa Cimber. Vilka de flygbolagen är, är inte känt men företrädare för SAS har i danska media slagit fast att man ”inte bjuder på Cimber”.
            Det är heller inte känt om de fyra flygbolag som uppenbarligen anmält sitt intresse, är spekulanter på hela flygbolaget, själva flygdelen eller till exempel den bolagiserade IT-avdelningen, reservdelslagret, underhållssidan eller andra delar.
            Den enda person som i nuläget vet vad som händer är konkursförvaltaren och där råder just nu mesta möjliga tystnad för att inte störa förhandlingarna.



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Klokt av SAS...
Skrivet av Eurobonus Gold, 2012-05-10 02:20:29
Jag tror att SAS gör klokt i att inte lägga anbud. Det SAS dock bör göra är att etablera en hållbar och långsiktig lösning för den regionala matartrafiken in till sitt huvudnav CPH och till del även ARN. Denna trafik som var väl utbyggd på 90-talet är nu nästan borta och överlåts till SJ/DSB samt varierande flygbolag med "white-tails". Tråkigt tycker jag, och det medför många hotellövernattningar i onödan på CPH/ARN.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev