Skriv ut  

Ny destination från Malmö Airport

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 25 juni 2012
Wizz Air startar ytterligare flyglinje från Malmö Airport den 29:e oktober. Det blir den sjätte destinationen med Wizz Air från Malmö Airport som fortsätter att växa som utrikesflygplats.

 

Wizzair


Wizz Air är det största lågprisbolaget i östra Europa och fortsätter att växa. I slutet av oktober öppnar det polsk-ungerska flygbolaget ytterligare en bas, den sextonde i ordningen, Skopje i Makedonien.
         Den nya basen får från den 29 oktober en helt ny direktlinje, till Malmö Airport, dit Wizz Air sedan tidigare flyger från fyra olika destinationer i Polen, Serbien och Ungern. Trafiken blir två dagar i veckan, måndagar och fredagar.
- Vi är mycket glada över att Wizz Air nu utökar sitt utbud från flygplatsen. Skopje blir den femtonde lågprislinjen som erbjuds från Malmö Airport till en utrikesdestination, säger Peter Weinhandl, flygplatsdirektör Malmö Airport.
         För Malmö Airport innebär det att tillväxten av reguljära lågprislinjer fortsätter att öka. I nuläget finns bland andra Belgrad, 
Budapest, 
Gdansk, 
Katowice, Skopje, Warszawa, Pristina, Alicante, Barcelona, London, Malaga, Malta, Palma,.
Pisa, Wroclaw på destinationskartan. Därmed skärps konkurrensen med Kastrup ytterligare och Malmö Airport ser ett ökat antal danska passagerare till de tre lågkostnadsflygbolagen Wizz Air, Ryanair och Belle Air Europe.
         Wizz har flugit på Malmö sedan knappt åtta år och har idag ett linjenät med 78 destinationer i 28 länder i Europa. I Sverige har bolaget trafik också till Göteborg City och Skavsta från sammanlagt närmare tjugo olika linjer. Flottan består uteslutande av Airbus A320 och flygbolaget har storhandlat nya flygplan hos Airbus som i nuläget har 96 beställningar från Wizz.

Flygresor från Malmö - Jämför och boka på Flygtorget!




Kommentera artikeln
Det finns 3 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Trafiken ökar
Skrivet av Kapten, 2012-06-28 17:36:34
Går redan flyg från Malmö till Pristina.
Anmäl inlägget
Grattis till Sturup & Skåne!!
Skrivet av Per, 2012-06-28 13:31:02
Verkligen kul för Malmö Sturup och för alla de människor i regionen med anknytning till Makedonien. Blir nog inga problem att fylla två avg/v.

Pristina nästa linje kanske?
Anmäl inlägget
Heja Malmö
Skrivet av Kapten Kangaroo, 2012-06-26 10:59:24
Malmö har goda nöjligheter att jämsides med Kastrup ordna reguljärflyg. Nästa steg för Malmö blir att ta tag i några interkontinentala linjer. Så huka er Kastrup här är er konkurrent som kommer att gå om er.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev