Skriv ut  

Sun-Air startar ny flyglinje

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 26 juni 2012
Efter City Airlines konkurs tar nu Sun-Air tillfället i akt att starta flyglinje från Göteborg.

Sun-Air Scandinavia

Det är ett passagerarunderlag på cirka 30 000 personer som lockat Sun-Air of Scandinavia att starta trafik mellan Göteborg och Manchester den 27 augusti. Tidigare var det City Airline som i många år trafikerat linjen, men efter konkursen i maj upphörde förbindelsen.

– Eftersom vi redan flyger till både Manchester och Göteborg från andra flygplatser kändes det naturligt för oss att även erbjuda den här sträckan, säger Kristian Tveergard, kommersiell direktör på Sun-Air.

Sun-Air

         Det innebär att Sun-Air slingar en Dornier 328 med plats för 32 passagerare enligt rutten Aarhus-Göteborg-Manchester. De danska passagerarna måste dock göra ett kort besök hos passkontrollen inne på Landvetter flygplats innan maskinen går vidare till England. Bagaget stannar dock kvar ombord. Den sammanlagda flygtiden mellan Aarhus och Manchester blir cirka tre timmar, cirka en halvtimme snabbare än om flygningen görs via Kastrup. Det blir sammanlagt elva avgångar i veckan, en på morgonen och en på kvällen. I och med den nya slingan blir det också en uppgradering från Jetstream 32 till Dornier 328 på sträckan Aarhus - Göteborg.

         Linjen på Göteborg blir ytterligare ett steg in på den svenska marknaden för Sun-Air. Bolaget flyger idag mellan Billund och Bromma, Aarhus och Bromma och Aarhus och Göteborg. Över huvud taget är det Billundbaserade flygbolaget inne i en expansionsfas och har öppnat ett flertal nya linjer från danska flygplatser och flyger idag 14 olika linjer med en flotta av Dornier 328 och Jetstream 31 och 32. Sun-Air startade 1978 som ett charter- och taxiflygbolag och blev 1996 en franchisepartner till British Airways. Det innebär att flygplanen är målade i BA’s färger och flygningarna sker med BA-prefix.



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Utländska bolag tar över de svenska
Skrivet av Johannes, 2012-06-28 19:46:12
Synd att utländska flygbolag tar över allt mer i Sverige. Förstår inte att de svenska flygbolagen skall ha så svårt att överleva.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev