Skriv ut  

Risk för flygledarstrejk i Norge

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 29 juni 2012
Medlarna i konflikten med de norska flygledarna har 38 timmar på sig att komma till en överenskommelse. Lyckas det inte tas flygledare bland annat på Gardermoen ut i strejk på måndag 2 juli.

I morgon lördag klockan tio på förmiddagen startar medlarna arbetet på att undvika en konflikt som berör flygtrafiken i Norge. Det är arbetsgivarorganisationen Spekter och Norsk Flygledereforening, NFF som strandat i förhandlingarna om ett nytt avtal. 

            Medlarna har drygt ett och ett halvt dygn på sig, senast vid midnatt på söndag måste parterna ha kommit överens, annars väntar strejk. NFF har meddelat att i så fall är det två flygledare vid inflygningskontrollen till Gardermoen och två flygledare i tornet på Gardermoen som tas ut i strejk. Det kommer i så fall att påverka flygtrafiken till Oslo och Avinor räknar med förseningar på upp till två timmar.



Kommentera artikeln
Det finns 3 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Lögner
Skrivet av Sten, 2012-07-02 08:42:03
Som vanligt så mörkar arbetsgivaren de riktiga problemen. Extrem brist på bemanning, det är inte lön det handlar om. Som vanligt inser inte ledningen att situationen är ohållbar. Sen mörkar man och ljuger för pressen. Det är tacksamt att säga att flygledare sjukskriver sig även om det inte är mer än vanligt.
Anmäl inlägget
BYE BYE DY!!
Skrivet av Sweden, 2012-06-30 09:58:51
Ajaj, detta kommer att kosta DY! Så trist.
Anmäl inlägget
Vad vill de ha?
Skrivet av Flygare, 2012-06-29 17:03:32
Någon som vet (inte tror) vad flygledarna vill ha och vad Avinor är beredd att ge dem?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev