Skriv ut  

Sverigeflyg börjar flyga Halmstad-Bromma

Flygnyheter, Redaktionen, den 12 juli 2012
Den 27 augusti är det premiär för flyglinjen Halmstad-Bromma i Kullaflygs regi. Sverigeflygs linjenät omfattar då 12 året runt-linjer varav två från Halmstad.


– Det finns en stor efterfrågan på att flyga direkt till Bromma, närheten till city och de smidiga flödena på flygplatsen uppskattas av allt fler. Satsningen på Halmstad-Bromma gör att vi nu får ett allt mer komplett linjenät. Via Bromma kan våra passagerare nu resa vidare till 6 olika destinationer med oss på Sverigeflyg och 3 destinationer med Malmö Aviation, säger Michael Juniwik, VD för Sverigeflyg.

Halmstad tillkom som destination i Sverigeflygs nät i maj tidigare i år då linjen Halmstad-Arlanda startade. Bara några veckor senare aviserade Skyways att de ansökt om konkurs och Kullaflyg har sedan dess ökat trafiken mellan Halmstad och Arlanda. Större delen av Sverigeflygs linjenät är centrerat till Bromma flygplats, och nu får även Halmstad en direktlinje till Bromma och därmed en koppling till Sverigeflygs och systerföretaget Malmö Aviations inrikesnät.

Till att börja med kommer linjen att trafikeras tre gånger dagligen i vardera riktningen på vardagarna och en tur på söndagarna med en Saab 2000 med plats för 50 passagerare. Operatör för linjen är Sverigeflygs mångåriga samarbetspartner Golden Air.

Just nu pågår arbetet med att bygga upp en lika lokalt förankrad produkt i Halmstad som på övriga orter inom Sverigeflyggruppen.




Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev