Skriv ut  

Fler passagerare med charter från Växjö Airport

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 8 augusti 2012
Under första halvåret 2012 har antalet passagerare ökat varje månad i jämförelse med förra året. Nu siktar flygplatsen på att slå det gamla passagerarrekordet från 2002. Den ökade efterfrågan på charter syns i passagerarsiffrorna.


Det blir charterflygningar från Växjö Aiport till solen även i vinter. Solresor är ny arrangör med flygningar till bland annat Egypten och Fuerteventura. Därmed håller den uppåtgående passagerartrenden i sig.

         Nya siffror från flygplatsen visar att hittills har antalet resenärer ökat med 21 711 personer, i jämförelse med förra året. Faktum är att varje månad under januari till juli kan uppvisa fler passagerare än samma månader förra året. Trots att Skyways konkurs drog ner antalet inrikespassagerare och konkursen i Cimber Sterling drog ner antalet utrikesresenärer, fortsatte ökningen även under månaderna maj, juni och juli.

Januari: 13 196 passagerare, en ökning med 31,5 procent.

Februari: 14 067 passagerare, en ökning med 21,3 procent.

Mars: 15 562 passagerare, en ökning med 8 procent.

April: 15 493 passagerare, en ökning med 4,1 procent.

Maj: 19 069 passagerare, en ökning med 2,5 procent.

Juni: 17 670 passagerare, en ökning med 6,8 procent.

Juli: 12 798 passagerare, en ökning med 25,6 procent.

         Främst är det den ökande chartertrafiken som visar sig i siffrorna. Det faktum att de svenska researrangörerna lägger allt mer trafik vid sidan av Arlanda, Landvetter och Sturup, är till stor hjälp för de regionala flygplatserna.

         I Växjö finns nu ett flygprogram som omfattar Inrikesflygningar till Arlanda och Bromma medan utrikestrafiken går till Düsseldorf, Alicante, Palma Mallorca, Cypern, Antalya, Rhodos, Hurghada, Teneriffa, Gran Canaria, Madeira och Fuerteventura.

         Det utbudet gör att flygplatsen nu hoppas kunna slå nytt passagerarrekord. Jämfört med 2011 då flygplatsen hade 173 132 passagerare har Växjö Småland Airport fram till idag haft 194 843 passagerare. Vilket innebär en ökning med 21 711 passagerare. Flygplatsens mål är att slå 2002 års passagerarsiffror som var 210 000.



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Fantastiska nyheter
Skrivet av Eurobonus Guld, 2012-08-10 17:57:50
Det märks att Växjö är en stark tillväxtregion, kommunen växer, framtidstron spirar vilket nu även fått genomslag för flygplatsen. Chartener och Ryanairs satsningar är guldkornen. Hoppas nu att standarden på flygplanen till Bromma och Arlanda kan förbättras och att vi än en gång kan få en linje till Köpenhamn, eller varför inte Berlin Brandenburg när denna öppnar. Tillgängligheten till kontinenten MÅSTE bli bättre.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev