Skriv ut  

Gratis underhållning ombord på SAS?

Flygnyheter, Redaktionen, den 23 december 2012
SAS utökar med mer underhållning ombord genom en ny WIFI produkt och startsida där passagerarna får tillgång till ett lokalt nätverk med filmer och nyheter. Men det blir inte gratis surf för alla.

Internet ombord SAS

SAS lanserar en första version av den nya WiFi startsidan med innehåll i form av både tjänster och underhållning gratis. SAS har valt att samarbeta med välkända medier såsom Dagens Nyheter, Dagens Næringsliv och International Herald Tribune. SAS har med andra ord en hårddisk som uppdateras en gång om dagen med de senaste nyheterna. Fördelen är att alla passagerarna slipper strulet med dålig uppkoppling mot internet när de använder det lokala nätverket ombord.

Passagerarna kommer också att kunna lyssna på Sveriges mest uppskattade podcast, Alex & Sigges, med profilerna Alex Schulman & Sigge Eklund. Det finns också fri tillgång till restips, crowdsourcing plattformen My SAS Idea och EuroBonusshoppen.

Kunderna kan dessutom välja att köpa full internetaccess om så önskas. Internetuppkoppling ingår fortsättningsvis för SAS kunder som reser i Economy Extra eller Business samt för EuroBonus Guldmedlemmar. Med andra ord får alltså economy passagerarna betala 59 - 89 kr beroende på om de flyger inom Norden eller på en Europaflygning.

- Tjänsten vi presenterar är ett första steg mot vår framtida vision för SAS WiFi, som på sikt kommer innehålla skräddarsydd och individualiserad underhållning i form av musik, film, spel, shopping och annat våra kunder uppskattar. Via My SAS Idea får vi idéer från våra kunder som kan bidra till vårt arbete med att utveckla framtidens ombordtjänster. På så vis säkrar vi att innehållet blir så kundanpassat och nyskapande som vi strävar efter, säger Philip Wågnert, Chef för Produktutveckling på SAS.

I slutet av januari kommer samtliga SAS flygmaskiner som är utrustade med WiFi att kunna erbjuda ett utbud av ombordtjänster och underhållning utan avgift.

Flygtorget sammanfattar:
• Business and Economy Extra passagerare - gratis
• EuroBonus Guld medlemmar – gratis
• Economy passagerare – 59 SEK för flygningar i Norden och 89 SEK för Europaflygningar. Man kan också betala med EuroBonus poäng: 1500 för Norden respektive 2500 poäng för Europa

Läs även när Flygtorget var med ombord på SAS till New York.



Kommentera artikeln
Det finns 8 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingNyheten har en egen tråd i vårt Flygforum

DY-kramare
Skrivet av Kalle, 2012-12-27 12:49:59
SAS dyker ofta upp i kommentarerna till artiklar om DY tex där anställda rasar mot personalpolitiken med kontraktsanställda. Interna Norwegianproblem som inte har med andra flygbolag att göra. Jag tror Kjos och "komiske Skånvik" fostrat sina anställda till att hela tiden slå mot andra bolag istället för att kritisera sin egen arbetsgivare (som kör med social dumping för att bli ännu rikare). DY-anställda hackar på SAS samtidigt som Kjos byter ut dem mot Thailändare eller andra.
Anmäl inlägget
Förnuft i luften
Skrivet av Förnuft i luften, 2012-12-26 20:14:25
DY... det har redan skrivits om detta (Norwegian/WiFi). Flera, flera gånger. Det uppepas också hela tiden av Norwegiankramare som du tills vi andra spyr. Så fort det finns något enda i någon artikel där du och dina vänner kan jämföra med Norwegian så måste det spys ut. Det är så barnsligt. Dett är en artikel som handlar om SAS. Det skriv andra artiklar om Norwegian. Försök att hänga med! Ja, din rubrik var ganska välvald... ("Lite efter")
Anmäl inlägget
Internet/DY...
Skrivet av Micke, 2012-12-23 21:47:18
De senaste 4 flygningarna med Norwegian så har internet inte fungerat ombord samtidigt som dom tar extra betalt för dessa flygningar.... dåligt!
Anmäl inlägget
DY Internet
Skrivet av Norwegian, 2012-12-23 21:21:56
Vänta med att skriva om Norwegians internet tills det fungerar.


Anmäl inlägget
Lite efter...
Skrivet av Dy, 2012-12-23 16:26:16
Har Norwegian redan börjat med! Kanske läge att vara lite uppdaterade och skriva om det också.
Anmäl inlägget
kanon
Skrivet av conny , 2012-12-23 12:04:06
undebart sas de är bäst vast inte marknaden har fastat det än
Anmäl inlägget
Snart!
Skrivet av SAS, 2012-12-23 10:48:38
I slutet av januari kommer samtliga SAS flygmaskiner som är utrustade med WiFi att kunna erbjuda ombordtjänster och underhållning utan avgift.
Anmäl inlägget
Stor nyhet..
Skrivet av Spanky, 2012-12-23 10:45:54
när man har tre WIFI-utrustade kärror!
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev