Skriv ut  

Blue1 flyger inrikestrafik i Danmark

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 26 februari 2013
Blue1 övertar en del av SAS inrikeslinjer i Danmark, i första hand till Aarhus och Aalborg. Det förstärker flygbolagets roll som produktionsbolag för SAS med uppgifter inom hela linjenätet.

Blue1 får allt mer rollen som produktionsbolag med tillträde till hela SAS linjenät. I sommar ska bolaget flyga inrikes i Sverige till bland annat, Kiruna, Östersund och Visby. Från Arlanda tar bolaget också hand om ett par utrikesdestinationer; Oslo, Köpenhamn och Trondheim.
                     
Nu upprepar SAS mönstret från Arlanda och sätter in Blue1 på både danska inrikeslinjer och internationella rutter; Aarhus, Aalborg, Dublin och Amsterdam.
– Vi blir ett renodlat wet-lease production company till SAS, sa Janne Hattula, vd på Blue1, vid ett tidigare tillfälle till Flygtorget.
                     
Satsningen på inrikeslinjer i de skandinaviska länderna är utveckling som går emot tidigare besked från SAS som då såg det finska flygbolaget enbart som en feeder från en rad destinationer in till Kastrup. Men Blue1’s flotta på nio Boeing 717 med 115 stolar har visat sig vara ett bra alternativ till de rutter som inte kan fylla Boeingmaskinerna i SAS.
                     
Den danska inrikestrafiken ska Blue1 flyga under en kort övergångsperiod under mars månad. Utrikestrafiken från Kastrup ska dock pågå under hela sommarsäsongen vilket innebär att bolaget baserar en Boeing 717 i Köpenhamn.
Integreringen av Blue1 inte är ett steg liknande det som flera av nätverksbolagen i Europa tagit, bland andra Finnair, Lufthansa och Air France och handlar inte om att skapa en lågprisenhet inom SAS. Istället är det en ”kommersiell harmonisering” och en åtgärd för att stärka SAS i Finland.

– Vi blir mer kostnadseffektiva, kan minska dubbla och överlappande organisationer och får ett, enhetligt varumärke i Finland, säger Janne Hattula.



Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

GAO
Skrivet av N, 2013-02-26 21:52:58
Kommer Golden Air flyga där också som de gör åt Blue 1 i från Arlanda och Helsingfors? Känns väl inte så effektivt att sätta 717 på inrikes i Danmark?
Anmäl inlägget
Blue1
Skrivet av Geko, 2013-02-26 14:45:12
Får de fler plan för all denna produktion i DK?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev