Skriv ut  

Ryanair bojkottas av LO

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 23 maj 2013
Ett av LO:s distrikt har inlett en bojkott av Ryanair. Inga tjänsteresor ska längre ske med flygbolaget och det är en aktion som välkomnas av Svensk Pilotförening.

I tisdags beslutade LO:s mellansvenska distrikt, det näst största i Sverige med 180 000 medlemmar, att i fortsättningen inte flyga med Ryanair på tjänsteresor inom förbundet. Samtidigt uppmanas medlemmarna att inte heller använda flygbolaget vid privata resor.

- Vad medlemmarna gör på fritiden kan vi inte påverka men vi hoppas att de sympatiserar med vår åtgärd också utanför arbetstid, säger distriktsordföranden Majlene Ahlgren till Flygtorget.
         
LO-distriktet har tidigare varit restriktiva med att använda Ryanair för tjänsteresor, men det var efter granskningen i TV 4:as Kalla Fakta som beslutet fattades om ett totalstopp.
- Företag som är verksamma i Sverige ska ha lika villkor som svenska företag. Det är en viktig byggsten i den svenska modellen och för en hållbar konkurrens i det
svenska näringslivet, skriver förbundet i ett uttalande.
         
Framför allt är det svårigheten att organisera sig och den löne- och villkorspress som de anställda lever under, som fått förbundet att agera. De menar också att kollektivavtal, om det används av alla bolag på en marknad, skapar en konkurrensneutralitet.
- Vägran av att teckna ett avtal innebär en snedvriden och osund konkurrens.
         
Svensk Pilotförening välkomnar bojkotten. Anders Kjellgren, styrelseledamot i SPF menar att piloterna i bolaget riskerar sparken om de organiserar sig.
- Vi välkomnar alla försök att påverka Ryanair. Bolaget gör allt de kan för att få piloterna att inte gruppera sig i en facklig sammanslutning.
 
Flygtorget har, utan framgång, sökt representanter för Ryanair för att få en kommentar.



Kommentera artikeln
Det finns 57 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingNyheten har en egen tråd i vårt Flygforum

Piloter = Konsulter
Skrivet av SuperSören, 2013-05-27 19:32:48
Många av de piloter som jobbar för Ryan är inhyrda konsulter med egna bolag. Hur skall de kunna organisera sig fackligt? Ska de förhandla med sig själva? För övrigt tycker nog många av fackpamparna att det är skönt att kunna välja flyg från Arlanda.
Anmäl inlägget
Flygmarknaden är bara början
Skrivet av Resenären, 2013-05-27 18:19:01
Ryanair förstör flygmarknaden med sina usla villkor. Det finns ingen trygghet och endast 20-åringar utan barn och huslån med ekonomiskt stöd hemifrån har råd att arbeta under dessa förhållanden. Sätt alla busschaufförer i Stockholms Lokaltrafik (SL) i ett estniskt bemanningsföretag med 6000kr i månaden? Vi är med i EU. Varför ska en svensk tjäna bättre än en rumän? Vill vi detta? Förbud att ansluta sig till facket? Strejkade våra släktingar i början på 1900-talet för ingenting?
Anmäl inlägget
Re: Helheltsbild
Skrivet av Hasse, 2013-05-27 16:15:56
Men det är tillåtet att vara fackligt ansluten i Sverige...?! Det är ganska stor skillnad att aktivt inte vilja vara fackligt ansluten och att hotas om man väljer att vara det!
För mig är det allt för många delar som gör att Ryanair är ett fiffelföretag. Ta gärna en liten stund på youtube, där finns många seriösa dokumentärer/avslöjanden om detta företag. Varje enskild del är kanske inte tillräcklig för dig att förkasta företaget men som du säger; se på helhetsbilden!!!
Anmäl inlägget
snälla, var inte så inslkränkt Hasse..
Skrivet av Helhetsbild, 2013-05-27 10:36:20
I Sverige har inte mer än ca 50% av företagen avtal med sina fack. Ser vi till Skavsta, Västerås och Göteborg så genererar det ca 500 arbetstillfällen dessa genererar löner på ca 150 miljoner kr per år som genererar massor av skatter och konsumtion. Dessa flygplatser har ett besöksinflöde på över en miljon turister, dessa stannar minst tre dygn som konsumerar för minst 1,8 miljarder kr per år. Så om nu Nyköpings kommun nu lägger 6 miljoner i marknadsföring per år så förstår jag dom.
Anmäl inlägget
Re; Louise
Skrivet av Hasse, 2013-05-26 08:53:40
Har gjort mycket för dessa städer... Du menar snott skattepengar!
Vi står långt ifrån varandra för att du inser att du mörkar för att det passar dina syften! Själviskhet går alltid att bortförklara om man bara vill tillräckligt mycket! Vidrigt beteende!
Anmäl inlägget
Re: Pelle
Skrivet av Louise, 2013-05-25 23:27:17
Härligt att höra att det finns folk som lever som de lär. Jag fuskar och åker till Thailand ;) Samt handlar på H&M. Ryan har jag flugit ett fåtal tillfällen då de råkat lämpa sig bäst. Skulle dock inte tveka att flyga med dem av arbetsrättsliga skäl då jag anser att de har gjort en hel del för städer som bla NYO och VST, samt att de var det enda bolag där en släkting till mig kunde få jobb som nyutbildad. Hen har idag lämnat bolaget men kommer alltid vara tacksam för sin tid i plantskolan
Anmäl inlägget
Re: Hasse med flera
Skrivet av Louise, 2013-05-25 23:20:41
Hasse, du fortsätter med din attityd att du vet bäst och alla andra är idioter. Vi är så långt ifrån varandra man kan komma du o jag. Adjö. Igen.
Anmäl inlägget
Stannar hellre hemma
Skrivet av Christian187, 2013-05-25 20:48:38
Jag kan säga att för min del är det uteslutet att flyga med Ryanair. Med tanke på hur de sliter på besättningen med sina usla vilkor så skulle jag inte känna mig säker ombord på ett av deras plan. Därför betalar jag hellre lite mer så jag kan känna mig trygg när jag flyger samt att jag inte stödjer ett så slemmigt bolag som Ryanair. Stannar hellre hemma än att åka med dem.
Anmäl inlägget
Re; Snålis
Skrivet av Hasse, 2013-05-25 19:32:59
Det är inte ditt välbefinnande som är orsaken till debatten... :-( Anställningsvillkor, skattefiffel, utnyttjande av skattemedel, regelbrott mm mm mm.
Du är just en sådan kund som inte har förstånd att ta reda på fakta och vari problemen egentligen ligger. Därför fortsätter du och flyga och fattar inte hur dum du är.
Anmäl inlägget
Andra betalar
Skrivet av David, 2013-05-25 19:05:59
Ni som åker med Ryanair och anser att det är bra är egentligen bara snåla. De låga priser som Ryan erbjuder kompenseras av att någon annan betalar.

I detta fall skatt från Nyköping eller andra kommuner som går med på att bidra till Ryans trafik.

Så länge det inte påverkar er plånbok så är det bra eftersom andra får ta smällen.

Kamma till er och kom in i verkligheten och använd er av bolag som konkurrerar på samma villkor.
Anmäl inlägget
Får stå sitt kast
Skrivet av Snålis, 2013-05-25 18:53:31
Jaha, vadå allt snack om få problem med Ryanair?
Jag har flugit med Ryanair under tio år och inte haft några problem.
Jag har sparat tiotusentals kronor tack vare dem.
Om - jag säger om - jag skulle bli akterseglad, då får jag väl ta den kostnaden.
Vad kostar tåget från t ex Paris?
Det har jag tjänat in med råge under alla år jag anlitat Ryanair.

Sluta tjafsa och hota med domedagspredikan.
Världen går inte under om du fastnar i Bremen eller Bezier.
Lös problemet och ta dig hem. Basta!
Anmäl inlägget
För många Louisar
Skrivet av Humanisten, 2013-05-25 17:09:29
Det finns för många Louisar där ute som är lata och snåla och inte bryr sig om sina medmänniskor.
Anmäl inlägget
Re; Louise
Skrivet av Hasse, 2013-05-25 15:34:06
Det är ju precis det jag säger! Hade folk ställt krav på varor och tjänster så hade länder/företag som inte sköter sig förstått att det inte fungerar att missköta sig. U-länder är lite svårare att fördöma eftersom det inte alltid är bättre med en bojkott men Ryanair skulle kunna överleva utan att bete sig som svin.
Jag har inte i något inlägg försvarat vapenexport... Dock är det också en något mer komplex fråga än Ryanair...
Själviska människor hittar alltid undanflykter...
Anmäl inlägget
Ryanair ligger i topp på kundklagomål.
Skrivet av Kalle, 2013-05-25 12:50:50
Hur kan man då flyga med dem? Man får verkligen skylla sig själv om man drabbas av problem när man åker Ryanair. Det är som att köpa billigaste rishögen till bil på ett mycket skumt ställe och sedan bli förvånad när rishögen bryter ihop. Utan någon hjälp att få. Skräckhistorier om Ryanair finns överallt, bl.a . när de höll på att flyga i marken vid Memmingen.
Anmäl inlägget
Undviker
Skrivet av Pelle, 2013-05-25 10:07:50
Hej hör och häpna!! Jag är en sådan person som ej existerar. Jag har undvikit KINA USA THAILAND . Jag lever inte till 100% efter regeln då det är omöjligt, men nära. Det går faktiskt att resa till sköna civliserade länder, det går faktiskt att använda sig av elektronik och undvika värsta fabrikerna och länderna , även kläder, det kräver bara lite arbete , och jag lovar att man mår bättre i själen! :) Detta gäller även flygbolag!!
Anmäl inlägget
Re: Hasse
Skrivet av Louise, 2013-05-25 08:33:11
Det finns folk som tillverkar mobiltelefoner och kläder i Asien. Där kan vi tala om odrägliga förhållanden.
USA, Kina och Thailand har dödsstraff. Ska vi tillåta deras bolag att flyga på våra flygplatser? Ska vi verkligen resa dit? Och Sverige då, en av världens största vapenexportörer! Ska andra länder bojkotta oss?
Anmäl inlägget
Re; Louise
Skrivet av Hasse, 2013-05-24 23:32:50
Hur ovetande kan man spela?! Känns det bättre då när du köper varor/tjänster?
Anmäl inlägget
Re: Hasse
Skrivet av Louise, 2013-05-24 20:46:19
Den frågan tycker jag du ska ställa till den som tack vare Ryans närvaro på orten gått från arbetslöshet till jobb. Det Är de dumma och egoistiska?
Vi pratar högintelligenta, individer som har en betydligt bättre inkomst än genomsnittet och har mycket goda chanser att hitta ett annat jobb om inte galoscherna passar. Kanske inte inom samma bransch, men det är heller ingen mänsklig rättighet att få arbeta som pilot.
Anmäl inlägget
Re: LO LO
Skrivet av Hasse, 2013-05-24 20:30:07
Du är en av dom som jag menar... :-(
Anmäl inlägget
Bojkottar LO
Skrivet av LO LO, 2013-05-24 20:24:47
Jag skiter i vad LO tycker. De ska inte bestämma vilket flygbolag jag ska flyga med.
Jag är vuxen och fattar egna beslut. Precis som de anställda vid Ryanair.
Kollektiva beslut dödar individens självkänsla och egen iniativförmåga.
Jag är tvångsansluten till LO men nu funderar jag allvarligt på att lämna LO.
Anmäl inlägget
Egoister
Skrivet av Palle, 2013-05-24 17:47:06
Det kommer alltid att finnas egoister som skiter i hur andra har det bara dom kan dra fördel av ett lågt pris. :-(
Anmäl inlägget
Re; Louise
Skrivet av Hasse, 2013-05-24 17:16:20
Var går gränsen för vad du kan acceptera för att behålla jobb i en viss ort...?
Anmäl inlägget
Fel!
Skrivet av RWI, 2013-05-24 17:16:06
Det blir inte alls som Boy Kott skriver om Ryanair försvinner från Sverige, de kommer omgående att ersättas av något som lärt sig av Ryans misstag. Något dyrare flygbiljetter men förmodligen med bättre villkor för de anställda.
Anmäl inlägget
LO:s aktion drabbar många
Skrivet av Boy Kott, 2013-05-24 15:29:04
Om alla följer LO:s stenhårda aktioner gentemot arbetsgivare så blir många oskyldiga drabbade.

Inte bara flygande personal utan all flygplatspersonal blir arbetslösa. Skavsta är helt beroende av Ryanair.
600 personer blir arbetslösa. Busschaufförer blir avpolleterade. Taxichaufförer får färre jobb.
Färre flygbensintransporter drabbar chaufförer.
Hyrbilsföretag permitterar.
Restauranganställda blir utan jobb.

Ni är duktiga på LO.
Anmäl inlägget
Re: Hasse forts.
Skrivet av Louise, 2013-05-24 12:22:39
Nu tror jag folk börjar tröttna på att vi kapat forumet så jag tänker inte fortsätta den här diskussionen som inte heller leder någon vart. Vi kommer alltid tycka olika.
Du kommer alltid tycka att majoriteten av folk som inte är som du själv är dumma, och jag kommer alltid tycka att folk har rätt att besluta över sina egna liv och att politiker inte ska ha så stort inflytande. Tack för mig.
Anmäl inlägget
Re: Hasse
Skrivet av Louise, 2013-05-24 12:21:34
Jag förutsätter att du är precis lika helig som du gör sken av...
Men om vi vänder på det så här då. Ryanair förbjuds att flyga på Sverige. Vad händer med Nyköping och Västerås? Inte ens socialdemokratiska kommunalrådet i V-ås vill bojkotta Ryan. Det här är inget annat än ett PR-trick som LO håller på med.

Anmäl inlägget
Bra Lo!!!!
Skrivet av Pinglan, 2013-05-24 12:13:00
LO dåligt som fackförbund eller ej, här visar man att man ställer sig emot Ryans syn att behandla sina anställda och att det inte är ok 2013 att behandla människor hursomhelst. Är stolt att det i Sverige fortfarande finns de som värnar om människors värde och inte bara ser pengar! Norwegian har ju också varit under luppen för sina utlandsbaserade, pilotkonflikter etc. men där har man hittils lyckats tygla situationen på politisk nivå i Norge! BRA LO!!!
Anmäl inlägget
Bättre och vara utan jobb!!!!! ;-)
Skrivet av Skattebetalare, 2013-05-24 11:16:39
Det är bättre att vara arbetslös än att flyga för Ryan, då vet jag i alla fall att det kommer in pengar varje månad även om
Jag skulle "vabba" eller vara sjuk........
Va glad för att det finns folk som tjänar pengar i Sverige
Med vänlig hälsning,
600 000 i skatt varje år
Anmäl inlägget
Re; Louise
Skrivet av LO-arbetare, 2013-05-24 11:03:04
Det är ingen mänsklig rättighet att flyga... Även om jag inte är speciellt bildad så har jag förstånd att veta att det måste till regler, bestämmelser samt kunder som har förstånd och krav. Och tyvärr finns det för många där ute som inte har förstånd. Därför kan Ryanair tjäna pengar.
(Hur många MD80;s finns det egentligen kvar?) Nej, precis, det är inget större problem!
Varför kan Ryanair köpa nya plan hela tiden....? För att dom utnyttjar system och människor!
Anmäl inlägget
Re: Hasse
Skrivet av Louise, 2013-05-24 09:19:49
Jag gnäller inte. Jag är inte den gnälliga typen. Du fortsätter sätta dig till doms över människors egna beslut och kallar folk dumma och obildade när det för många är plånboken som måste styra. Obildad eller ej. Det är verkligheten. Välkommen till den. Det finns också folk som har närmare till Skavsta och till de moderna flygplanen som finns där, än till Arlanda och gamla törstiga MD80:or som jag hoppas att du med tanke på din miljömedvetenhet aldrig har flugit eller kommer att flyga.
Anmäl inlägget
Ryanair PR sverige
Skrivet av Vem? , 2013-05-24 08:42:43
Det kan inte finnas en flygande anställd i Ryanair som står bakom deras behandling av personalen. Så vem i h***e är det som skriver alla dessa inlägg till fördel för Ryan på detta forum?
Anmäl inlägget
Äntligen!
Skrivet av jorå så att det.., 2013-05-24 08:36:21
Bra att äntligen en kund tänker längre än näsan räcker!
tänk om vi alla konsumenter vågade ställa krav!i det här fallet ett företag som driver sina anställda för hårt!
Jag tror nog att samtliga LO arbetare gärna vill ha kvar sina jobb och inte bli av med dem till låglöneländer eller låglönekollegor, blir inte så mycket resa utan jobb
Anmäl inlägget
Ryanair betalar skatt
Skrivet av Skattmasen, 2013-05-24 08:15:42
Ryanair betalar miljarder EUR i skatt till den arma irländska staten.

Irland ligger risigt till med sin ekonomi och därför är miljarderna från Ryanair välkomna.

Att Ryanair fortfarande står ut med negativismen i Sverige är förvånande.
LO kan tacka Ryanair för att så många svenskar sysselsätts inom Sverige - just pga av all verksamhet vid och omkring flygplatser.

Om Ryanair skippar lilla Sverige för andra marknader - tar då LO hand om alla arbetslösa???????
Anmäl inlägget
Samma regler!
Skrivet av Branchvan, 2013-05-23 22:56:30
På en fotbollsplan spelar alla lag efter samma regler. Inte inom europeisk flygbranch.
Enligt uppgift betalar samtliga SAS-anställda inom Norge sammanlagt 8,7 miljarder i löneskatt till den Norska staten per år.
Hur mycket bidrar RyanAir anställda till den skandinaviska välfärden sammanlagt?
Eller de kontraktanställda Norwegiananställda?
Anmäl inlägget
Samma regler!
Skrivet av Branchvan, 2013-05-23 22:48:43
Seriöst, hur kan alla i dessa kommentarer nedan utan eftertanke vurma för att det billigaste ska gälla.
Även det billigaste priset har ett pris!
Anmäl inlägget
Samma regler!
Skrivet av Branchvan, 2013-05-23 22:46:01
Om etablerade flygbolag har en massa anställda som betalar löneskatt samt att deras arbetsgivare ska betala skatter och sociala avgifter, medför detta en stor kostnadsmassa.
Om då dessa bolag ska konkurrera med bolag som struntar i de kontraktanställdas pensioner samt andra fastställda förpliktelser genom ekonomiska trix, blir det en otroligt snedvriden konkurrens.
Anmäl inlägget
Legalt maffian
Skrivet av Kalle Viking, 2013-05-23 22:40:27
LO har hela tiden kört sitt eget race, som ett legalt maffian. Varför skulle LO bevärdiga sig att åka ned till Skavsta, för att sedan åka i deras ögon obekvämt, på av föreningens medlemmars betalda biljetter. Nej då är det bättre att åka annat bolag o kanske i business, på medlemmarnas bekostnad. länge leve hyckleriet.
Anmäl inlägget
Hyckleri LO!!!!
Skrivet av Hyatt, 2013-05-23 21:38:56
Varför var LO så tysta när det gäller SAS' hantering av Facket Nov 2012? Ren överkörning! . Då var pamparna tysta !
Anmäl inlägget
Kanon!
Skrivet av Ryanairanställd, 2013-05-23 17:38:54
Härligt att höra, vi behöver all stöd vi kan få för att starta ett fack.
Anmäl inlägget
Öööööh
Skrivet av Dummer, 2013-05-23 16:59:54
Ööööh, ni tror inte att det är en symbolisk handling...
Anmäl inlägget
Tjänsteresor
Skrivet av Jimmy Hoffa, 2013-05-23 15:48:45
Man kan ju undra hur många tjänsteresor LO gör på linjer som beflygs av Ryanair. Och om de har några kan man ju undra hur det överhuvud taget kan komma sig att LO har ett behov av dessa och det skulle vara intressant om de kunde förklara för sina medlemmar varför dessa resor behöver göras.
Anmäl inlägget
Re; Louise
Skrivet av Hasse, 2013-05-23 14:59:20
Jo men det finns ju många dumma och obildade människor som inte förstår att man måste ta hänsyn till mänskliga rättigheter när man gör ett inköp. Är du verkligen förvånad över detta?!
Att vi i Sverige har rätten att ha fackföreningar har det spillts rätt mycket blod för och detta spottar Rajjan på. Tycker du det är rätt? Jo, det finns avarter av fackföreningar men i ärlighetens namn finns det avarter på "marknaden" också! Så vad är det du gnäller om?!
Anmäl inlägget
dumping
Skrivet av flygkepsen, 2013-05-23 12:31:06
Tråkigt att så många inte föstår vad saker handlar om och det gäller inte bara i flygbranchen utan även inom bygg och transport, om vi inom vårt lands gränser tillåter olika bolag som inte betalar sociala/skatte avgifter så kommer det att inte finnas ett land i Europa där det finns sjukvård, skolor, mm som fungerar på ett sätt där kvalité sätts före vinst.
Det kallas social dumpning och det är bra att se att åtminstone ett förbund inom LO ser klart.
Anmäl inlägget
Rätt
Skrivet av L, 2013-05-23 12:08:19
Helt rätt av LO för varför ska ett fackförbund stödja ett bolag som är fackföreningsfientligt och som motarbetar föreningsrätten. Att kunna organisera sig och därigenom kunna föra en gemensam talan är sedan mer än 100 år en lagskyddad rättighet i Sverige.
Anmäl inlägget
Bojkotta LO
Skrivet av löntagare, 2013-05-23 11:58:26
Det duger inte för LO att flyga med Ryan, dyrt ska det va, ingen businessklass, detta ständiga hyckleri, Palme ville lägga ner Bromma och flög för det mesta Learjet därifrån, kanske nåt för LO? SAS har ju fått sämre villkor, så dom kan ju LO inte flyga med!
Anmäl inlägget
Fascinerande
Skrivet av Olof, 2013-05-23 11:25:06
Har man råd med dyra biljetter, ta resor till storflygplatserna med höga parkeringskostnader och vill flyga med gamla maskiner så ska man välja Arlanda eller Landvetter. Att LO ledningen har ekonomi för detta säger mycket.
Anmäl inlägget
Dumma människor?
Skrivet av Louise, 2013-05-23 11:22:20
Hörru Hasse, det var till att sätta sig till doms över ganska många människor på en o samma gång. Du är en sån som tror att politiker vet vad som är bäst för alla människor eller hur?
Bildade eller ej så är det många som låter plånboken bestämma. Jag förstår att LO bojkottar Ryanair. Det är liksom deras jobb att tänka på det viset.
Anmäl inlägget
Nötterna på LO / SPF
Skrivet av Ryan-employee, 2013-05-23 11:19:45
Kanske ta reda på hur det ligger till med SANN fakta innan ni bestämmer er för bojkott. Kul att ni går på aftonbladets linje.. men men.
Anmäl inlägget
Applåder
Skrivet av Ilmar Repadbil, 2013-05-23 10:22:18
Hatten av för LO.
Anmäl inlägget
LO:s och vissa journalisters inskränkthet
Skrivet av Helhetsbild, 2013-05-23 09:59:42
Intressant med detta populistiska drev och infall. Jag förutsätter då att LO har lika koll på alla opererande flygbolag i Sverige och dess anställningsvillkor och agerar i så fall på samma vis, annars bör detta ensidiga beteendet starkt ifrågasättas. Då menar jag ex Air China, Aeroflot, Air Baltic, Ethiopian airlines, Iran air, Quatar airways, Turkish aitlines, Thai airways etc etc
Anmäl inlägget
LO blinda för vad som sker i deras egen bakgård!
Skrivet av Yngve, 2013-05-23 09:15:06
Jag tycker att LO ska bojkotta flygbolaget SAS.

Flygbolagets VD visade tydligt i November 2012 hur dom ser på sina anställda och att dom fullständigt skiter i facket och förhandlingar när dom med stark diktatur hotade arbetarna att sänka sina villkor annars kommer hela bolaget att läggas ned och alla blir av med arbetet. Detta var även med fullt stöd från den svenska regeringen!

Detta är ju inte bättre än vad Ryanair gör så varför ska LO stöda ett sådant beteende??
Anmäl inlägget
Vadå dyra...?
Skrivet av Bagarn, 2013-05-23 08:55:58
Det är roligt att folk tror att alternativet är "dyra" flygbolag...
Alternativet är kanske anständiga bolag med i många fall likvärdiga priser...
Anmäl inlägget
Nu måste LO bojkotta allt
Skrivet av Sansad, 2013-05-23 08:47:33
Håller med "Fröken Vinge" helt! Det är lätt att använda medlemmarnas pengar att åka med dyra flygbolag!
Nu måste väl LO bojkotta vissa klädaffärer också? Barnarbete i vissa länder under vidriga villkor.
Använd energin att bearbeta EU istället för löjliga bojkotter.
Anmäl inlägget
Bojkotta LO
Skrivet av NotLO, 2013-05-23 08:43:53
Jag har bojkottat facket i trettio år. Jag har alltid förhandlat min egen lön.

Facket har aldrig givit mig något positivt.
Varför göda fackpampar som redan är feta?
Anmäl inlägget
Applåder!
Skrivet av Olle, 2013-05-23 08:40:34
Jag applåderar LO! Hoppas att fler fackföreningar följer och att detta sprids i Europa!
Anmäl inlägget
Finns många dumma människor
Skrivet av Hasse, 2013-05-23 08:30:48
Jag tror också att "arbetare" är nöjda med Rajjan men det är för att dom inte är bildade att förstå bättre. Det finns väldigt många som inte har förstånd att handla varor/tjänster miljövänligt/rättvist. Det finns många dumma människor och det är därför Rajjan kan bedriva verksamhet.
Anmäl inlägget
Medlemmarns pengar
Skrivet av Fröken Vinge, 2013-05-23 08:19:35
Vad medlemmarna i LO behöver ta sig en funderare över är varför deras fackavgifter ska gå till att flyga feta fackpampar i mysklass när de själva måste söka lägsta pris hela tiden.

I själva verket är nog de flesta "arbetare" rätt nöjda med Ryanair som givit dem möjlighet att ta sig ut i världen.

Solidaritet? Med vem då?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev