Skriv ut  

Medling i avtalsförhandlingarna för kabinpersonalen

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 19 juni 2013
Medlingsinstitutet har kallats in i de pågående förhandlingarna om ett branschavtal för kabinpersonalen i ett flertal svenska flygbolag. Något konflikthot finns dock inte.

Just nu pågår förhandlingar mellan Svenska Flygbranschen och Unionen om ett nytt branschavtal för de kabinanställda inom bland annat SAS, Novair, Thomas Cook of Scandinavia, TUIfly Nordic med flera flygbolag. I dagarna begärde både arbetsgivare och fack medling i förhandlingarna. Det är i sig ingen ovanlig åtgärd även om det vanligen brukar ske när det gått så långt som till strandade förhandlingar eller konflikt.
         
Enligt uppgifter till Flygtorget är parterna nära varandra, det finns ännu ingen risk för konflikt utan det handlar mer om att ”få in lite nytt blod och nya infallsvinklar” i förhandlingar som just nu går trögt.  
         
Utgångspunkten i förhandlingarna är att komma fram till ett treårigt avtal som håller sig inom det så kallade märket, 6,8 procent under de tre åren. Ramarna för det är Svenska Flygbranschen och Unionen överens om. Medlingen handlar istället om mindre detaljer i avtalet.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev