Skriv ut  

Malmö Aviation startar flyglinje till Åre/Östersund

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 20 juni 2013
Malmö Aviation gör verklighet av planerna och tar klivet in på en av de få sträckor i landet där SAS hittills varit ensamma, Stockholm – Östersund. Det blir Malmö Aviations första nya linje på tio år.

Tidigare i år lanserade Malmö Aviation planerna på att starta trafik mellan Bromma och Östersund/Åre. Sedan dess har bolaget ägnat sig åt att undersöka hur stort intresset är för att ta upp konkurrensen med SAS. Både Nextjet och Östersundsflyg har försökt tidigare och gett upp och med bara ett flygbolag på sträckan har priserna varit högre än på andra jämförbara destinationer, menar bland annat näringslivet i Östersundsregionen.

- Under de senaste veckorna har vi besökt regionen och fått ett fantastiskt stöd från såväl näringslivet som privatpersoner. Därför kan vi med glädje meddela att vi ytterligare utvidgar vårt linjenät med att starta en linje mellan Åre Östersund Airport och Bromma Stockholm Airport, säger Björn Lundberg, kommersiell chef hos Malmö Aviation.
                     
Premiärturen blir den 2 september och tidtabellen innehåller upp till fyra dagliga rotationer. På sikt räknar Malmö Aviation även med att lägga till trafik på lördagar för att ytterligare förstärka tidtabellen.
                     
Malmö Aviations flotta med Avro RJ100 är uppbunden i bolagets trafik på övriga destinationer så inledningsvis ska linjen flygas med SAAB 2000 från Braathens Regional, som nu stationerar kabinpersonal i Östersund. Vid högsäsong och andra tillfällen då behov finns kan även ordinarie flygplansflotta sättas in på sträckan för att öka kapaciteten.
                     
Huvudkonkurrenten SAS flyger i snitt sex gånger per dag med en Boeing 737-600 eller 737-800. En del av de mindre belastade avgångarna flygs med en Boeing 717 från Blue 1. Tillsammans kommer SAS och Braathens att producera cirka 1 300 stolar per dag i varje riktning.



Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

saab 2000 propeller
Skrivet av olle, 2013-06-20 15:36:39
50säten inga jet
Anmäl inlägget
Sverigeflyg
Skrivet av Jens, 2013-06-20 11:56:55
Goda nyheter! Men är det inte Sverigeflyg som annars brukar ha de tunnare linjerna från Bromma med propellerplan?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev