Skriv ut  

Denim Air växer på svensk inrikes

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 29 augusti 2013
Det holländska flygbolaget Denim Air har fått in en fot på den svenska inrikesmarknaden. Idag flyger bolaget för bland andra Gotlandsflyg.

På det holländska flygbolaget Denim Airs hemsida finns bland annat logon från svenska Gotlandsflyg och norska Fly Nonstop med. Det är två av de uppdrag som flygbolaget numera utför inom Skandinavien. Gotlandsflyg har, i första hand under en tvåmånadersperiod fram till 25 oktober, hyrt in en av bolagets Fokker 50 för trafiken mellan Visby och Bromma. Norska Flynonstop använder Denims Embraer 190 och målad i egna färger för trafiken från Kristiansand och ut i Europa, men av allt att döma kommer de att flyga också linjen till Bromma senare i höst.
                     
Nästa steg blir att under två veckor flyga sträckan Trollhättan – Bromma för Braathen Regional/Golden Airs räkning.
                     
Denim Air är ingen nykomling i Sverige. När Höga Kusten Flyg förra året drog igång trafiken mellan Jönköping och Arlanda, var det med Denim Air som leverantör, även då med en Fokker 50. Det i första hand ACMI och charter som är bolagets affärsidé, även om det ursprungligen startade 1996 som ett linjebolag med trafik mellan Eindhoven och London. År 2010 rekonstruerades bolaget efter en konkurs och Idag består flottan av Fokker 50, Fokker 100 och Embraer 190.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingNyheten har en egen tråd i vårt Flygforum

   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev