Skriv ut  

Checka in i Linköping, flyg från Norrköping

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 9 april 2014
I sommar ska banan på Linköping Airport asfalteras om. Flygtrafiken går dock som vanligt – från Norrköping.

Linköping Flygplats

Den 2 133meter långa landningsbanan på Linköpings flygplats ska läggas om med ny asfalt. Det stänger flygverksamheten under ett antal veckor i sommar. SAS passar på att ha ett sommaruppehåll på den nystartade linjen till Köpenhamn men KLM tänker hålla trafiken till Amsterdam igång hela sommaren.

Det öppnar för ett helt nytt arbetssätt som bygger på närheten mellan de två flygplatserna i Linköping och Norrköping: Incheckning och säkerhetskontroll sker i terminalen på Linköping och skall vara klar senast 1 timme innan avgång mot dagens 30 minuter. På plattan väntar sedan en buss som kör passagerarna direkt till plattan på Norrköpings flygplats där KLMs ordinarie Embraer 190 väntar.



Kommentera artikeln
Det finns 6 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingNyheten har en egen tråd i vårt Flygforum

Båda flygplatserna
Skrivet av Jens, 2014-04-12 16:15:03
Det kommer att vara möjligt att checka in både i Norrköping och Linköping.
Anmäl inlägget
Vansinnigt!
Skrivet av ABC, 2014-04-11 00:53:51
Vansinnigt men de är inte först. Camebridge flygplats hade ett liknande upplägg med Stansted för ca 15 år sedan. Funkade uselt och avbröts så att alla passagerare checkade in på avgångsflygplatsen. Tror även Ryanair försökte sig på detta då Ciampino var stängd några veckor. Skapar endast frustration och missnöjda passagerare. Total Kalle-Anka-Varning!! Alla passagerare som inte har centrala Linköping som start/mål kommer hata upplägget och ösa skit över flygbolag och berörd flygplats. Tro mig!
Anmäl inlägget
Första gången flygplatserna samarbetar
Skrivet av Bertil, 2014-04-09 22:32:58
Verkar ju inte så smart att om man bor i Norrköping först åka till Linköping och checka in och sedan tillbaka till Norrköping för att kliva på flyget. Är det lika tokigt när man kommer hem är det ju ännu värre.
Anmäl inlägget
Klart det går
Skrivet av Positiv, 2014-04-09 20:25:44
Toppen att dessa två flygplatser som ligger så nära varandra kan samarbeta! Skillnaden blir väl en längre bussresa med pax och bagage till en annan flygplats jämfört med om man skulle bussas ut på flygplatsen där man checkat in? Idag är det ju vanligt att passagerare bär med sig sitt bagage ombord på de flygbolag som accepterar större handbagage och där fungerar det ju. Så länge bussen inte stannar på vägen till Norrköping och öppnar dörrar eller bagageutrymmet så är ju allt säkerhetskollat.
Anmäl inlägget
annat fordon
Skrivet av resenär, 2014-04-09 17:56:13
De kanske fraktar bagaget separat med ett annat säkrare fordon, och inte i samma buss som passagerarna. Man får ju hoppas de.
Anmäl inlägget
Hur klarar man säkerheten?
Skrivet av Lågprisprofilen, 2014-04-09 17:15:55
Hur klarar man av säkerheten om pax och baggage går igenom security i LPI men reser från NRK? Jag antar att transporten sker med vanliga turistbussar och att baggaget fraktas i bussarnas lastutrymme.

Ponera att bussarna mellan flygen kanske hyrs av Östergötlands knivsamlarsällskap, eller Achmeds Halalkött och bomber AB

Kommer man genomsöka bussarna grundligt mellan varje "flygning" mellan LPI/NRK?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev