Skriv ut  

SAS vill göra om Scanorama

Notiser, Anders Carlsson, den 20 augusti 2014
SAS egna ombordtidning Scanorama ska få en ny inriktning och därför letar flygbolaget just nu efter en ny leverantör. DG Communications, som gjort tidningen i 42 år, har blivit av med uppdraget.

SAS egen ombordtidning Scanorama har drygt 40 år på nacken. Det var 1974 som tidningen såg dagens ljus i nuvarande form och under alla år är det tidningsföretaget DG Communications som producerat den. Det är ett jobb som väckt uppmärksamhet och Scanorama har betraktats som en av de bättre ombordtidningarna i världen. Så sent som i våras fick tidningen priset ”Bästa formgivning” i sin klass och mätningar visar att den har cirka en miljon läsare runt om i Skandinavien.

Men nu ska tidningen få en ny inriktning och det innebär att DG Communications har blivit av med uppdraget när SAS vill hitta nya samarbetsformer. Det rapporterar tidningen Dagens Media.

– Vi ska förändra inriktningen på Scanorama, det är det som är huvudsaken. Vi ska också bredda den till att inte bara vara en tidning ombord, utan även en digital produkt, säger Stefan Hedelius, till tidningen.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev