Skriv ut  

Rockstjärna ville rädda flygbolaget Flynonstop

Notiser, Anders Carlsson, den 21 augusti 2014
Det norska flygbolaget levde en kort, intensiv period förra året innan konkursen var ett faktum. Strax innan bolaget lades ner anmälde sig Bruce Dickinson med en räddningsplan.

Flynonstop satsade på att bygga upp ett nät av linjer från den sydnorska staden Kristiansand till utvalda storstäder i Europa. Det höll i ett knappt år innan skulderna på närmare 54 miljoner tvingade flygbolaget i konkurs.

I de sista skälvande timmarna av flygbolagets verksamhet ringde plötsligt Bruce Dickinson, sångare i hårdrockbandet Iron Maiden och själv en erfaren pilot, till ledningen för flygbolaget och erbjöd en räddningsplanka, det rapporterar norska media.

Framför allt menade han att den Embraer som Flynonstop hyrde in från Denim Air gav för höga produktionskostnader. Istället ville han erbjuda ett annat flygplan, oklar vilken modell och på så sätt få bolaget att leva vidare.

Men det var för sent, beslutet om att lägga ner flygbolaget var redan fattat.



Kommentera artikeln
Det finns 4 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Entreprenörer
Skrivet av FlyMe, 2014-08-22 07:54:15
Bruce flög 757:an i Astraeus som hade samma isländska ägare som Sterling och FlyMe. Meningen var att de tre bolagen skulle slås ihop och ett fjärde bolag ett bemanningsföretag skulle skapas där all personal skulle anställas. Norwegian har kopierat detta isländska koncept. Bruce försökte köpa Astraeus efter konkurrensen.
Anmäl inlägget
Flynonstop
Skrivet av thomas, 2014-08-21 09:37:31
Bruce erbjöd en annan flygplanstyp, som han gått ut på marknaden med till även andra.
inte att han skulle gå in med pengar
Han visste inte att bolaget skulle sättas i kk
Ska man starta ett flygbolag måste man ha passagerarna först, annars hundra tals miljoner som går upp i rök, här var ägaren smart stoppade vid förlorade ca 50
Anmäl inlägget
Vilken hänt i veckan rubricering
Skrivet av Kapten Carl, 2014-08-21 09:27:50
Det framgår ju ganska tydligt i texten att Bruce inte ringde i egenskap av rockstjärna utan som affärsman med ett rent affärsmässigt intresse att finna en lösning som gynnar båda parter...
Anmäl inlägget
Erbjuder ACMI
Skrivet av Viss kännedom.., 2014-08-21 09:13:12
Bruce Dickinson driver sedan några år Cardiff Aviation Ltd. som erbjuder ACMI leasing service förutom maintenance (MRO) och annat.
Kan förmodligen vara erbjudande om ACMI av flygplantyp narrowbody, B737, A320.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev