Skriv ut  

Malmö Aviation flyger längdåkarna

Notiser, Anders Carlsson, den 1 september 2014
Först fotbollslandslaget och nu längdåkarna. Malmö Aviation utökar kontakterna med sportvärlden och blir nu flygande sponsor till landslaget i längdskidåkning.

Kuusamo i norra Finland är en av de många platser där det svenska landslaget i längdskidåkning tävlar i vinter. Problemet är att det inte går någon vanlig reguljär flygtrafik dit och andra tävlingsorter. I alla fall inte direkt från Sverige. Därför går nu Malmö Aviation in som sponsor av landslaget och ställer en av bolagets Avro-maskiner till förfogande på charterbasis.

- Sponsoravtalet innebär ytterligare en optimering för våra åkare och ledare. Med effektiva charterresor sparar vi både tid och energi, säger Svenska Skidförbundets längdchef Johan Sares.
         
Utöver Kuusamo är det redan nu klart att Malmö Aviation kommer att flyga en stor del av den svenska VM truppen från världscuptävlingarna i Östersund till Dala Airport och väntande VM, enligt Johan Sares som också flaggar för att det kan bli aktuellt med flera resor.
         
Malmö Aviation har lång erfarenhet av att flyga elitidrottare då man sedan tidigare är officiellt flygbolag till Svenska Fotbollförbundet.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev