Skriv ut  

Köpenhamn och London får nya långlinjer med Norwegian

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 17 september 2014
Norwegian fortsätter att öka långlinjetrafiken med nya flygningar från Köpenhamn och London. Samtidigt får bland annat Stockholm fler frekvenser.

Norwegian
Norwegian Boeing 787

Kastrup fortsätter att leta nya långlinjer och har, liksom Stockholm, inrättat ett en organisation som ska jaga på det arbetet, Copenhagen Connect. I första hand behövs sex nya destinationer, menar organisationen: Houston, Los Angeles och Boston, tillsammans med Seoul och Pusan i Sydkorea och Mumbai i Indien.
          
Nu har Norwegian bönhört behovet av mer intercont-trafik till USA och öppnar en femte linje, från Kastrup till Orlando i Florida. Trafikstart blir den 30 mars nästa år med en rotation i veckan och från det datumet flyger Norwegian från Köpenhamn till Orlando, Fort Lauderdale, Los Angeles, New York och Bangkok.

- Idag går de största trafisktrömmarna mellan Europa och USA och det är stor efterfrågan på kvalitetsprodukter till konkurrenskraftiga, låga priser mellan de två kontinenterna. Vi är fokuserade på vår målsättning att alla ska ha råd att flyga – också till interkontinentala destinationer, säger Thomas Ramdahl, kommersiell direktör i Norwegian.
          
Det är leveransen av en åttonde Dreamliner som gör att Norwegian till sommarprogrammet kan expandera trafiken med nya linjer och fler frekvenser på de befintliga. Arlanda får en liten släng av sleven i och med att trafiken till Oakland ökas från två till tre gånger i veckan. I övrigt får också Oslo en extra rotation till Los Angeles och London Gatwick fler avgångar till New York och Los Angeles.
          
Expansionen på London Gatwick fortsätter alltså och vid sidan av de utökade antalet frekvenser startar Norwegian den 4 april nästa år en helt nya linje, till Orlando. Det innebär att Norwegian nästa sommar flyger till Florida från samtliga långlinjebaser i Europa, Stockholm, Oslo, Köpenhamn och London.

- Orlando är en populär destination och vi ser fram emot att erbjuda ännu fler resenärer möjlighet att besöka Florida, säger Thomas Ramdahl, kommersiell direktör på Norwegian.
          
I och med de nya linjerna flyger Norwegian nästa sommar direkt till sex destinationer: Los Angeles, Oakland, Orlando, Fort Lauderdale, New York och Bangkok.

Arlanda: New York, Oakland, Los Angeles, Fort Lauderdale och Bangkok.
Oslo: New York, Fort Lauderdale, Orlando, Los Angeles, Oakland och Bangkok
Köpenhamn: Orlando, Fort Lauderdale, Los Angeles, New York och Bangkok.
London: New York, Los Angeles, Orlando
Bergen: New York



Kommentera artikeln
Det finns 12 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Akk og akk
Skrivet av Lase, 2014-09-19 12:46:37
Ja da skulle svensker som IKKE jobber for SAS bli fornøyde, ha et gammelt, dyrt og ineffektivt flyselskap igjen, og ikke det som de i 4 år på rad har valgt som nr 1 i svensk kvalitetsindeks.
Anmäl inlägget
Bra förslag pf.
Skrivet av Jippi, 2014-09-19 10:08:16
pf, skulle det inte vara underbart om Norvigean lämnade Sverige! :)
Anmäl inlägget
Härligt!
Skrivet av Framtid, 2014-09-19 04:13:58
Väldigt kul med Norwegian! SAS arna klagar på allt och alla, när dom borde fokusera på att deras eget bolag är på väg ner i graven.
Anmäl inlägget
Avhenger vel av utfallet
Skrivet av pf, 2014-09-18 11:47:06
av kommende rettsaker ?

Muligens drar Norwegian Long-haul seg helt ut av Sverige?
Anmäl inlägget
GOT-JFK
Skrivet av GM, 2014-09-18 10:59:23
Jeg er sikker på at Norwegian ser potensialet her. Det skal tilpasses rutenett og effektiv bruk av flåten også, så det kan være slike hensyn som hindrer inntil videre.. CPH/OSL er selvsagt ikke et godt alternativ for Gøteborg.
Anmäl inlägget
RE: pf
Skrivet av Fritz Klyka, 2014-09-17 23:21:23
Det har länge funnits ett önskemål om en direktlinje mellan GOT-New York. Det var nära innan finanskrisen (United?) och eftersom SAS ratar GOT får vi hoppas på Norwegian. Enligt statistiken har i snitt 330 resenärer som avreser från GOT en nordamerikansk slutdestination. Varje dag hela året!! Det borde vara nog för 5 avgångar per vecka från GOT.
Anmäl inlägget
Kjos flyr langt fra Bergen,
Skrivet av pf, 2014-09-17 21:14:39
men Gøte-hva for noe ?
Anmäl inlägget
Kl
Skrivet av Ok, 2014-09-17 20:10:06
Fler flygplan större förlust
Anmäl inlägget
GOT-JFK?
Skrivet av Micke 2, 2014-09-17 19:27:53
Göteborg-JFK är nog högt på listan när det kommer nya flygplan.
Anmäl inlägget
Nedläggningar från LGW?
Skrivet av ABC, 2014-09-17 15:28:07
Läggs trafiken från London till Ft Lauderdale och Oakland ned?
Anmäl inlägget
DYngan
Skrivet av Micke, 2014-09-17 14:39:25
Bra då kanske man slipper tältsäng i avgångshallen i fortsättningen när man blir försenade i några dygn....fler avgångar och fler förseningar eller?
Anmäl inlägget
Överlägset
Skrivet av Linkan, 2014-09-17 13:39:40
Helt underbart att se hur Norwegians långlinjesatsning utvecklas!

Undrar vilka nya destinationer som flygs från Skandinavien från 2016 när nio ytterligare 787 (-9) kommer? Dehli och Hong Kong är väl redan annonserat, vad mer tror ni?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev