Skriv ut  

Nio flygbolag vill köpa Cyprus Airways

Notiser, Anders Carlsson, den 18 september 2014
Krisande flygbolaget Cyprus Airways är ute till försäljning och nu finns nio olika flygbolag och investerare som är intresserade av att köpa bolaget.

Cyprus Airways
Cyprus Airways

Cyprus Airways har anor tillbaka till slutet av 1940-talet och är det nationella flygbolaget på Cypern. Men de senaste tio åren har affärerna gått dåligt och den cypriotiska staten vill sälja bolaget. Länge såg det ut som om Aeroflot skulle köpa men det köpet gick i stöpet. Istället är flygbolaget varit ute på öppna marknaden och det har lockat till sig nio spekulanter. Bland dem finns Ryanair, Aegean Airlines, Arkaia Israel Airlines och Blue Air.

De köpsugna flygbolagen är i första hand intresserade av Cyprus Airways linjenät och trafikrättigheter mellan Europa och ön i Medelhavet.

Ryanair har dock tappat hoppet om att köpa bolaget och istället ansökt om ett cypriotiskt AOC för att starta egen verksamhet på ön.



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Särställning inom EU?
Skrivet av ABC, 2014-09-19 09:36:51
Varför söker Ryanair om ett cypriotiskt AOC? Har Cypern en särställning inom EU? Trafiken mellan EU och Cypern borde vara helt fri för alla EU-bolag. Däremot är linjerna till Zurich, Moskva, Beyrut och Tel Aviv "skyddade" från annat än Schweizisk, Rysk, Libanesisk och Israelisk konkurrens.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev