Skriv ut  

Swiss öppnar ännu en direktlinje från Göteborg

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 7 oktober 2014
En direktlinje från Göteborg till Zürich har länge stått på önskelistan på Landvetter. När sommarprogrammet startar nästa år går den önskan i uppfyllelse. Då har det schweiziska flygbolaget avgångar till både Geneve och Zürich.

Swiss arbetar vidare på att stärka flygplatsen i Zürich som hub och då är trafiken från Sverige en del i det bygget. Tidigare i år har Stockholm fått fler frekvenser till Zürich Airport och nu är det dags för Göteborg med en direktlinje dit. Det har tidigare funnits trafik till Zürich då City Airline trafikerade sträckan från Göteborg.

– Zürich finns med på listan över de tio destinationer som skulle betyda mest och vara mest värdefull i reda pengar för regionen. Nu kan vi bocka av den från listan och det är vi från flygplatsen väldigt glada för, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Landvetter.

Linjen Göteborg Landvetter – Zürich kommer från den 19 april att trafikeras med en kvällsavgång måndagar och onsdagar kl. 17.15. Från och med 20 maj byts tiden till 9.30 på förmiddagen dessa dagar. Tisdagar, torsdagar, fredagar och söndagar avgår flyget från Landvetter till Zürich kl. 20.10.

Från Zürich blir det avgång kl. 14.10 måndagar och onsdagar fram till maj då avgången byts till kl. 06.30. Övriga dagar tisdag, torsdag, fredag och söndag är avgången satt till 17.10 från Zürich.

Linjen kommer att trafikeras med ett flygplan av typen Avro RJ-100 och flygtiden beräknas till två timmar och en kvart.

Satsningen på att flyga passagerare från Sverige ner till Schweiz bygger på viljan att i första hand Zürich ska växa som hub. Zürich Airport hade förra året närmare 24 miljoner passagerare och ligger på 15:e plats bland flygplatserna i Europa. På 16:e plats ligger Kastrup och mycket riktigt tillhör Zürich de flygplatser som ledningen för Kastrup ser som en av sina argaste konkurrenter tillsammans med bland annat Bryssel, Wien och Amsterdam. Kanske är det så att SWISS försöker sig på att ”göra en KLM” och följa i fotspåren på det intensiva feedernät från idag 11 skandinaviska flygplatser som KLM har till Schipol.

I december öppnar Swiss också en direktlinje till Geneve från Göteborg.



Kommentera artikeln
Det finns 4 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Re: SAS
Skrivet av Andreas, 2014-10-07 21:02:46
Vadå? SAS flyger ju också till GOT från sin hub CPH, dvs. samma som Swiss nu ska göra från ZRH.
Anmäl inlägget
Super
Skrivet av Alex, 2014-10-07 17:31:26
Det är fantastiska nyheter att vi får tillbaka linjen till Zürich! Och att vi dessutom får det med LX, bättre än med City Airline som senast trafikerade linjen. Detta då vi får tillgång till LX stora nätverk, som i sin tur kommer hjälpa linjen ännu mer än bara Citys O/D trafik...
Anmäl inlägget
SAS
Skrivet av SAS, 2014-10-07 14:26:44
SAS lyser med sin frånvaro som vanligt när det gäller att satsa på flyg från rikets andra stad.
Anmäl inlägget
Was???
Skrivet av Fritz Klyka, 2014-10-07 10:45:38
Amsterdam-Schiphol är mer än dubbelt så stor som CPH. Konkurrenter???? Asgarv!!!
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev