Skriv ut  

Malmö Aviation startar trafik från Umeå till Amsterdam

Notiser, Anders Carlsson, den 23 oktober 2014
Prag var först ut, sedan Berlin. Nu återvänder Malmö Aviation till Umeå med en direktlinje utomlands. Destinationen denna gång är Amsterdam och ger vid sidan av möjlighet att turista i staden även tillgång till det stora linjenätet på Schipol.

De senaste två åren har Malmö Aviation flugit kortare serier med flygningar från Umeå direkt till någon europeisk huvudstad. Det hela började med Prag för att fira att Malmö Aviation flugit på Umeå i tio år och det blev en sådan framgång att det hela följdes upp med Berlin förra året. Båda gångerna har det varit ett kortare flygprogram med två avgångar i veckan med sikte på weekendturister.

I år kommer Malmö Aviation tillbaka till Umeå och denna gång är det med en direktlinje till Amsterdam. Trafikperioden blir mellan den 2 april och 17 maj med avgångar på torsdagar och söndagar.

I och med trafikstarten får Umeå Airport ytterligare en reguljär flyglinje som inte passerar Arlanda. Tidigare har SAS meddelat att de under en del av vintersäsongen ska flyga direkt från Umeå till Göteborg.

Linjen till Amsterdam ska i första hand ses som en möjlighet att besöka Amsterdam men med ankomst till Schipol mitt på eftermiddagen öppnar sig också möjligheten att ansluta till det stora internationella nätverk som finns från hubben i Amsterdam.

Flygningarna till Amsterdam genomförs med Malmö Aviations ordinarie Avro RJ 100 och flygtiden med TF444/TF445 blir 2 timmar och 45 minuter.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev