Skriv ut  

Nytt rekord på Bromma flygplats

Notiser, Anders Carlsson, den 10 november 2014
Närmare en kvarts miljon på en månad. Det innebär nytt passagerarrekord på Bromma och en tydlig ökning sedan förra året.

Ny utrikeslinje och fler frekvenser på inrikestrafiken, det är några av orsaken bakom att Bromma nu gjort ett all-time-high under oktober månad: 244 000 passagerare, en ökning med tre procent i jämförelse med samma månad förra året.

– Aldrig tidigare har vi haft så många resenärer samtidigt under en månad på flygplatsen, säger Peder Grunditz, flygplatsdirektör Bromma Stockholm Airport.

Även antalet landningar i linjefart ökade, med sex procent till cirka 2400 i oktober jämfört med samma månad förra året.



Kommentera artikeln
Det finns 5 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Re:Kändis
Skrivet av Stefan, 2014-11-12 21:50:54
Jo från Bromma kan man verkligen flyga till fantastiska delar av världen som Bryssel, Tallin, Århus och Helsningfors. Vore mer lämpligt att samla allt flyg till en Hubb i Stockholm då skulle transfer vara mycket smidigare när man skall växla flyg. Som idag så kan man i värsta fall landa på Bromma och sen behöva ta sej till Arlanda för att komma vidare. En transfer på minst en timme
Anmäl inlägget
GNÄLLSPIKAR
Skrivet av KÄNDIS , 2014-11-12 15:40:45
Fy fan vad det ska gnällas till höger och till vänster av vissa människor faktiskt . Har läst en antal gånger om själva Bromma Flygplats och jag säger bara till er gnällspikar .. VAD GLADA FÖR HELVETE ATT DET FINNS EN FLYGPLATS I SJÄLVA CENTRALA HUVUDSTADEN OCH SOM KAN TA UT ER TILL ANDRA DELAR AV VÄRLDEN JUST FRÅN BROMMA FLYGPLATS !!!
Anmäl inlägget
EL kosntig slutsats
Skrivet av Hans, 2014-11-12 13:18:01
Vad är det för nya maskiner Malmö Aviation ska sätta in? Om det är Bombardier CS100 & CS300 så är dessa avbeställda och om de kommer att ingå i MA flotta i framtiden är tveksamt. Dessutom är dessa maskiner inte certifierade ännu och prel. mätningar visar att dom ligger i nivå med dagens Avro RJ100 maskiner så så mycket tystare blir det inte. Särskillt inte när den tunga jet trafiken skall fyrdubblas inom kort
Anmäl inlägget
HANS.. märklig slutsats
Skrivet av EL, 2014-11-11 15:37:07
Märklig slutsats du drar. Antalet landningar i oktober 2014 har naturligtvis inte något med diskussionerna i samma månad om Brommas framtid. Tidtabellerna är satta lång tid dessföriinnan. Bullret ökar inte. Lovar att det blir mer buller utan flygplats om flygplatsen bebyggs, När Malmö Aviation sätter inte nya maskiner om 1-2 år blir bullernivån betydligt lägre. Nattetid är ju flygplatsen stängd
Anmäl inlägget
Ja swedavia
Skrivet av Hans, 2014-11-11 10:55:31
Inte konstigt, Swedavia är ute med ljus och lykta för att ragga nya flygbolag och linjer till Bromma. Dels i ett försök att cementera flygplatsen i dessa nedläggnings prat tider men också för att kunna finansiera den stora uybyggnad av flygplatsen som är planerad. Men detta kommer leda till att opinionen blir ännu mer negativ till flygplatsen när bullret ökar. Hål i huvet Swedavia!!
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev