Skriv ut  

All time high på Flygtorget

Nyheter om Flygtorget, Anders Carlsson, den 7 januari 2015
Det blev nytt besöksrekord när siffrorna för 2014 räknas ihop. Över två och en halv miljon besök på sajten och Flygtorget har idag läsare runt om i världen som är intresserade av att följa flygbranschens utveckling.

Flygtorget är den största sajten i Skandinavien när det gäller nyheter från flygbranschen. Förra året gjordes drygt 2 550 000 besök och det är en tydlig ökning mot året innan och framför allt den högsta siffran någonsin sedan starten 1997. Dagligen publiceras nyheter och två gånger i veckan skickas ett nyhetsbrev ut till närmare 15 000 prenumeranter.

Bakom de många besöken ligger ett fortsatt växande intresse för flygbranschen och utvecklingen inom det kommersiella trafikflyget, i första hand i Sverige. Men också Forumet och möjligheten att diskutera och debattera verkligheten och villkoren i branschen är en viktig del i Flygtorgets verksamhet. Lägg till strömmen av platsannonser och bilden av en lika viktigt som uppskattad sajt växer fram.

Besökarna på Flygtorget kommer till största delen från Sverige men även de nordiska länderna är väl representerade. Statistiken visar också att det idag finns återkommande läsare på alla sex kontinenter.

I skörden av nyhetsartiklar som publicerats under året är det regelmässigt de som handlar om SAS och Norwegian som engagerar mest. Men något överraskande var det nyheten om att Zagros etablerar en linje till Arlanda som drog flest läsare. De tre mest lästa artiklarna förra året är:

1.     Zagros Jet nytt flygbolag på Arlanda

2.     Ett följsamt och lättfluget flygplan (Om SAS DC 10)

3.     Ombord på Norwegian från Stockholm till Oakland

 

Även i Forumet finns en tydlig trio trådar som lockade flest antal besök. Även där fanns ett helt nytt och tidigare okänt flygbolag med, Sparrow Aviation.

1.     SAS nya piloter

2.     Sparrow Aviation

3.     Farväl SPF



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev