Skriv ut  

Passagerarrekord för Gotlandsflyg

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 20 januari 2015
Drygt en kvarts miljon passagerare. Det är facit när Gotlandsflyg räknar samman siffrorna för förra året. Det är en ökning med 12 procent.

Förra året, 2014, blev det bästa i Gotlandsflygs historia när antalet passagerare ökade med 28 000 resenärer och bolaget sammanlagt transporterade 260 000 passagerare.

En av orsakerna är att flygplansflottan uppgraderats till ATR 72-500 med 72 stolar ombord. De har gjort sammanlagt 5100 flighter under året.

- Det har gjort att det finns fler prisvärda biljetter till och från ön än någonsin tidigare i Gotlandsflygs historia. Snittpriset för en flygresa har under året minskat med 3,5 procent, säger Ola Mattsson, vd på Gotlandsflyg.

Största procentuella ökningen hade Malmölinjen som växte med nästan 70% till knappt 18.000 passagerare. Brommatrafiken hade för första gången över 200.000 passagerare, en ökning med 8%. Sommartrafiken till Umeå, Sundsvall, Norrköping, Ängelholm och Helsingfors genererade 7 100 passagerare.

- Att Göteborg City Airport tvingas stänga är mest tråkigt för Göteborg. För våra passagerare har det mindre betydelse om man flyger in eller ut från Landvetter istället.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev