Skriv ut  

SAS ökar frekvenserna mellan Göteborg och Luleå

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 23 februari 2015
En gång i veckan blir fem gånger i veckan. Den nya direktlinjen mellan Göteborg och Luleå överträffar förväntningarna och SAS ökar därför antalet frekvenser på sträckan.

Luleå är en av de destinationer som stått högt på önskelistan på Landvetter Airport. City Airlines flög sträckan med framgång och använde Embraer 135 och 145 på sträckan men sedan flygbolaget gick i konkurs i maj 2012 har linjen legat nere. Luleå är den icke-trafikerade destination på Landvetter som har störst efterfrågan.

– Vi hade bra beläggning när City Airline flög direkt mellan Luleå och Göteborg och det är många som saknat den linjen, har Ann-Christin Wikman, flygplatschef i Luleå tidigare sagt till Flygtorget.

I december i fjol återupptogs linjen när SAS för första gången öppnade en direktlinje mellan de två orterna. Det gör att passagerarna slipper transit på Arlanda på väg mellan västkusten och Norrland.

– Det är inte vanligt att vi flyger förbi Stockholm och det här är första gången i modern tid som SAS flyger direkt mellan Göteborg och Luleå. Inledningsvis blir det en avgång i veckan, söndagar men jag hoppas att behovet är så stort att vi stannar kvar med direkttrafik, sa Henrik Edström, presschef på SAS i Sverige när linjen presenterades.

Det visar sig nu att efterfrågan är större än beräknat och SAS ökar därför antalet frekvenser. Med start den 8 april blir det en daglig avgång de två städerna emellan. Tidtabellen varierar över de fem dagarna med morgon, eftermiddag och kvällsavgångar måndag, onsdag, torsdag, fredag och söndag.

Rutten från Luleå till Göteborg blir en av de längsta flygsträckorna inrikes och kapar flygtiden med mellan en och en och en halv timme.

SAS flyger även direkt mellan Göteborg och Umeå men den linjen har även fortsatt en avgång i veckan.



Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Bra
Skrivet av Hej, 2015-02-25 14:14:38
Det var bra. Tror att det är ganska många som vill till Göteborg. I göreborg finns även Ryanair,Wizzair,Bryssel Arlines,SAS, Som har finna resemålet där ifrån.
Anmäl inlägget
typiskt SAS
Skrivet av Andersemanuel, 2015-02-23 15:28:22
asså vi e bara bäst ;)
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev