Skriv ut  

Mellandag i strejken på Norwegian

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 3 mars 2015
Norwegian genomförde merparten av flygprogrammet under måndagen sedan 70 av de norska piloterna gått ut i strejk. Inte heller under tisdagen ser det ut att bli mer än ett dussintal inställda flygningar. Men utvidgas konflikten på onsdag lamslås större delen av flygtrafiken.

Tisdag blir en mellandag i konflikten mellan Norwegian och piloterna inom dotterföretaget NAN, Norwegian Air Norway. Under måndagen var drygt dussinet flygningar inställda, de flesta inrikes i Norge som resultat av att cirka 70 piloter på basen i Oslo strejkar, ytterligare 60 piloter sjukanmälde sig under helgen. En av rotationerna mellan Stockholm och Oslo ställdes också in. För att minimera störningarna i trafiken har ett antal flygningar som skulle påverkats av strejken, ersatts med wet-leasade flygbolag, bland andra Euroatlantic och Smartlynx Airlines.

Under måndagen genomfördes inga nya förhandlingar och det finns inga uppgifter om att några nya möten är planerade. Det kan i så fall innebära att konflikten trappas upp på onsdag när sammanlagt 650 piloter tas ut i Strejk. Svensk Pilotförening har även varslat om sympatiåtgärder för de svenska piloter inom Norwegian som är anslutna till SPF. Skulle det ske kommer stora delar av Norwegians cirka 500 dagliga flygningar att påverkas.

Norwegians långlinjer påverkas inte av den pågående konflikten.



Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Troligtvis inte
Skrivet av kalle viking, 2015-03-03 22:14:28
Det är med låg sannolikhet att piloterna låser sig i ett läge där de själva får stå för "notan"
gällande hotell o andra utgifter.
Därför lägger man strejken, "kvällstid" från baserna, vilket gör att man flyger hem kärrorna från utestationer som LPA. Vid skarpt läge, förändras givetvis bilden, men det kommer troligtvis aldrig att ske.


Anmäl inlägget
gran canaria
Skrivet av jan, 2015-03-03 19:57:50
Om det blir storstrejk från onsdagen drabbar det den linjen också?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev