Skriv ut  

Ännu ingen lösning på strejken i Norwegian

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 5 mars 2015
Nattmangling men inga resultat än. Strejken på Norwegian fortsätter samtidigt som alla inblandade är överens om att den måste få ett snabbt slut.

Under natten mellan onsdag och torsdag gjordes försök att lösa strejken med förhandlingar mellan flygbolaget och facket NPU. De fortsätter idag trots att de hittills varit resultatlösa. Samtidigt är alla inblandade överens om att strejken inte kan bli långvarig. Enligt beräkningar kostar strejken Norwegian mellan 35 och 79 miljoner kronor varje dag den pågår. Dessutom strandsätter den cirka 35 000 passagerare varje dag.

– Norwegian har 2,1 miljarder i egetkapital. Jag kan inte säga hur mycket vi förlorar per dag. Vi går inte i konkurs i morgon, dagen efter eller dagen efter det. Men jag kan inte berätta hur mycket det kostar, säger Björn Kjos i en intervju med SvD.
                     
Inte heller Svensk Pilotförening som nu tagit ut de svenska piloterna i Norwegian i en sympatiaktion, tror att det blir någon längre konflikt. Ordföranden Martin Holmberg menar att det är en ohållbar situation och att parterna snabbt måste komma överens eftersom det inte går att strejka för länge.
                     
Idag, liksom igår är det i första hand inrikestrafiken i Norge, Sverige och Danmark som drabbas tillsammans med flygningarna mellan de tre huvudstäderna. En del trafik, även inrikes i Sverige flygs med inhyrda flygbolag, bland andra lettiska Smart Lynx som flyger med tre A320 i Norwegians linjenät. Men även portugisiska Euroatlantic, danska DAT och litauiska Avion Express har wet-leasade maskiner i trafik, i första hand på de europeiska linjerna.
                     
Den trafik på Skandinavien och i övriga linjenätet som flygs från Norwegians baser i Storbritannien och Spanien går också till största delen som vanligt.
                     
Enligt Norwegians hemsida går följande flighter som vanligt:
• Flyg till och från Storbritannien med flight nr DY2400 till DY2900
• Flyg till och från Spanien med flight nr DY5100 till DY5598
• Flyg till och från Finland med flight nr DY5599 till 5999
• Flyg till och från USA och Thailand med flight nr DY7001 till DY7999



Kommentera artikeln
Det finns 3 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Norwegian =slut Bankrutt skitpiloter sabbar
Skrivet av olleli, 2015-03-05 22:29:39
Tråkigt att se bolaget falla om inte skitpiloterna går tillbaka utan krav.dessa s.k skitpiloter som inte änns förstår sitt eget bästa med att behålla sina jobb.
Måste änn engång gratulera kung ryan air som lyckas så bra under rådande förhållanden, snart kan de gnugga händerna ännu mer.tyvärr sas åxå
Anmäl inlägget
Gör din röst hörd
Skrivet av Vägra Lågrpisflyg, 2015-03-05 12:46:15
Det vore intressant om du, "x-kontraktare" vill berätta mer om dina erfarenheter på https://www.facebook.com/VagraLagprisflyg
Anmäl inlägget
Statarmodell
Skrivet av x-kontraktare, 2015-03-05 09:45:03
Har varit anställd via bemanningsföretag i omgångar ute i Europa. Inga av dessa betalar sociala avgifter eller pensioner. Som pilot i avtalen talas det om "selfemployed" fast man har ett avtal med ett bemanningsföretag. Om fler och fler människor i fler branscher blir anställda via bemanningsföretag kommer Sveriges ekonomi att raseras. Har man otrygga anställningar har man ingen kreditvärdighet konsumerar ett minimum och Sverige får deflation, samhällsekonomin bromsas upp.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev