Skriv ut  

Germanwings upphör som eget flygbolag

Notiser, Anders Carlsson, den 21 maj 2015
I höst försvinner Germanwings som självständigt bolag. Då integreras flygbolaget fullt ut i Lufthansas lågkostnadsdivision med namnet Eurowings.

Eurowings har varit synligt på Europas flygplatser sedan den 1 februari. Det har varit de första stegen mot att Lufthansa lägger över stora delar av kortdistanstrafiken i ett eget bolag. Sedan planerna sjösattes har verksamheten växt till att också omfatta långlinjer.

Eurowings får hemmabas i Köln och ska ha en enhetsflotta med A320 och A330-200. Linjenätet består till stora delar av den trafik som Lufthansa tidigare flög utanför de två stora hubbarna Munchen och Frankfurt. Men bolaget ska också expandera på egen hand och redan nu finns planer på att öppna ene egen bas i Wien med ambition att börja konkurrera med de övriga lågkostnadsbolagen i Europa.



Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Name
Skrivet av Fel igen, 2015-05-23 06:18:03
Varför finns ingen branschkunnig moderator här? Okunnigheten får florera fritt... Swissair och Spanair avslutade sina verksamheter efter konkurser. Båda drabbades som många andra liksom även SAS av flygolyckor, men det var inte det som gjorde att namnen försvann.
Anmäl inlägget
Flygkrasch medför namnbyte
Skrivet av NameChange, 2015-05-22 18:12:09
Flygkrascher får flygbolag att upphöra med verksamhet eller ingå i ett annat flygbolag. Följande flygbolag Crossair(LX), gamla Swiss Air
med dåvarande SR(prefixet), Spanair(JK).Germanwings är ett exempel på detta då namnet förknippas med flygolycka.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev