Skriv ut  

Wizz Air utökar på Skavsta och Malmö

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 26 maj 2015
Litauen och Ungern är nya destinationer när ungerska Wizz Air fortsätter att expandera linjenätet i Sverige.

Dagarna efter att Air Lituanica ställt in alla flygningar, bland annat till Stockholm, meddelar ungerska Wizz Air att de startar en linje från Skavsta till Vilnius i Litauen. Det blir en direkt konkurrent till Air Baltic som av allt att döma tar över trafiken på Stockholm efter Air Lituanica.

Det var flygplatsledningen på Skavsta som tog kontakt med flygbolaget och föreslog den nya linjen. Trafikstart den 15 september med tre avgångar i veckan, tisdagar, torsdagar och lördagar. I och med den nya linjen flyger Wizz till fem destinationer från Skavsta.

Samtidigt har Malmö Airport fått ytterligare en rutt med Wizz och befäster sin position som flygbolagets stora hub i Sverige. Den 18 december öppnar trafiken mellan Malmö och Debrecen. Det är Ungerns näst största stad och där bygger Wizz just nu upp en ny hubb vid sidan av den i Budapest. Malmö blir den tredje destinationen från Debrecen International Airport vid sidan av Brussels Charleroi och Paris Beauvais. Linjen från Malmö kommer att trafikeras med två avgångar i veckan med en Airbus A320 med 180 stolar ombord.

När de nya linjerna är igång innebär det att Wizz flyger 26 linjer till och från Sverige, 14 från Malmö Airport, fem från Skavsta och sju från Göteborg Landvetter. Wizz har idag en enhetsflotta på 57 A320-200. Till det finns beställningar på 27 maskiner av den större modellen A321-200.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingNyheten har en egen tråd i vårt Flygforum

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev