Skriv ut  

MP-politiker vill hjärntvätta flygresenärer

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 15 juni 2015
Klimatförhör, visum och mängder av krångliga regler för flygpassagerare. Det menade några miljöpartister är bästa sättet att minska antalet flygresor.

I helgen genomförde miljöpartiet sin partikongress och som vanligt fanns det en rad olika motioner som kongressen till ställning till. En av dem handlade om ambitionen att, för att minska antalet flygresor, så ska passagerarna utsättas för mesta möjliga obehag. Motionsskrivarna på Miljöpartiets lokalavdelning i Nacka menade att säkerhetskontrollanterna inte bara skulle kontrollera bagaget utan också ställa en direkt fråga till alla de som såg ut att vara semesterresenärer: ”Du vet väl att nöjesflygande är den onödigaste formen av klimatförstöring?”.

Om passagerarna i fråga svarade fel skulle de tas åt sidan och i ett närliggande rum utsättas för ett regelrätt ”miljöförhör” av en uniformerad miljövakt som med en uppsjö av frågor fördröjde den vidare passagen mot gaten. Med lite ”tur” svarade passageraren fel så många gånger att de missade flyget. Nytänkarna i Nacka menade också att nya visumkrav, höjda biljettpriser och en uppsjö av krångliga regler ska införas för att göra en nöjesresa med flyg så obehaglig att allt fler människor avstår från arr resa med flyg.

Motionen – som alltså lämnades in till partikongressen hos ett parti som sitter i regeringsställning – avvisades dock av kongressen.

Landets flygpassagerare kan andas ut. Ett tag, i alla fall.



Kommentera artikeln
Det finns 14 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Bra
Skrivet av L, 2015-06-17 07:09:45
Det är bra att ngt parti vågar ta miljöhoten på allvar även om just denna motionen var litet märklig men sådan är demokratin, där ska finnas plats för mkt.

Att sedan artikeln är märkligt skriven och att antal tyckare här går i taket och överreagerar det hör liksom till.

"Ingen ska komma och berätta för mig vad som är rätt & fel och vad jag ska göra eller ej" för jag vet bäst själv. Någon som känner igen sig?
Anmäl inlägget
CO-utsläpp
Skrivet av Miljövän, 2015-06-17 06:31:03
CO utsläpp,globalt 2%,inrikes Sverige 1%.
Det är tragiskt att ett så förvirrat parti får sitta i Sveriges regering.
MP ut ur parlamentet!!!
Anmäl inlägget
SPÖ
Skrivet av Saltkammargutten , 2015-06-16 22:34:24
Istället för utfrågning så ska de få en snigel på sitt öga.
Anmäl inlägget
BioJetBränsle
Skrivet av Miljövän, inte fanatiker, 2015-06-16 11:00:51
Jag tycket att det är intressant hur stora rubriker detta miljöfanatiker och flyghatare kan få
Flyget står ju för ca:3% av CO utsläppen Tänk om samma människor skulle lägga lika mycket energi på resterande 97% Vi vet ju att det just nu händer mycket inom flyget och BioBränsle användandet Jag är säker på att även om flyget skulle flyga på 100% så skulle dom ändå hata just flyget Jag tror mer på teknikutveckling som skapat nya jobb och näringar istället för förbud och hämmade beteende
Anmäl inlägget
Plattan skriver fel...
Skrivet av Paprikatåget, 2015-06-16 09:56:40
Artikeln...ska det förstås vara.
Anmäl inlägget
Skärpning!
Skrivet av Paprikatåget, 2015-06-16 09:55:03
Nä du, Tjomme... Kom inte och försvara fascistiska idéer!!! Konstiga slutsatser i denna etiken? Inte alls. Det är mycket viktigt att påpeka att vi har ett regeringsparti med representanter som på sin interna kongress föreslår fascistiska metoder för att försvara sina egna förvirrade idéer. Det känns mycket obehagligt. Partiledningen bör ställas mot väggen och motionärerna bör lämna sina politiska uppdrag.
Anmäl inlägget
Miljöpartiet
Skrivet av Matte, 2015-06-16 09:54:23
Miljöpartiets mostånd till flyg ( så länge det inte gäller språkrören och riksdagsledamöter ) är känt. Att det bara skrevs en motion och den behandlades är ett skrämmande exempel på hur utvecklingsfientligt och bakåtsträvande partiet är. Ta bara exemplet på "chemtrails" som Miljöpartiets gruppledare i Vingåker hävdade.
Anmäl inlägget
Fånig artikel
Skrivet av Tjomme, 2015-06-16 00:24:53
Jag är inte miljöpartist men jag tycker artikeln är dålig med konstiga slutsatser. Om man har vetskap i hur politiska partier fungerar i Sverige så vet man också att mer eller mindre stolliga motioner är närvarande på alla partiers kongresser. Det gällde även partierna i den förra regeringen.

Nu röstade ju dessutom Miljöpartiets kongress ner detta förslag och därmed tycker uppenbarligen deras kongress att förslaget är lika dåligt som alla oss andra.
Anmäl inlägget
De har rökt på ORDENTLIGT
Skrivet av Flyger ofta utomlands , 2015-06-15 20:51:50
Ska de säga som åker från Bromma till arlanda med flyg. Om det här införs flyttar jag här ifrån. Man bestämmer väl själv för fan om man vill åka på semester eller inte.
Anmäl inlägget
Självmål
Skrivet av Lång-Johan, 2015-06-15 20:32:13
Skitbra idé! Extraval före nyår. MP ut ur parlamentet. Sänkta bensin/dieselskatter. Slut med den osunda subventionen av vindkraft. Bromma fungerar som aldrig förr och får nytt torn samma år som Åsa går i pension.
Anmäl inlägget
lite kul var det iallafall :)
Skrivet av andersemanuel, 2015-06-15 10:39:49
Det är ju faktiskt en parodi på hur det är att ta sig in i USA.
Anmäl inlägget
Priset är allt
Skrivet av Captain Crunch, 2015-06-15 10:05:26
Romson kan börja med att stoppa tiggarna som flyger med Wizz till Landvetter fram och tillbaka. Det är skiftbyte där varje vecka. Det kanske visar att det är för billigt att flyga, om tiggare från Östeuropa kan flyga till norra Europa för att sätta sig utanför ICA och COOP.
Anmäl inlägget
Bort med MP
Skrivet av Ludde, 2015-06-15 09:59:28
Det märkliga i sammanhanget är ju att dom inte vill ha en massa "krångligheter" för folk som vill resa TILL Sverige. Hoppas verkligen dessa foliehattar åker ut ur riksdagen i nästa val
Anmäl inlägget
MP
Skrivet av Röka morötter :-), 2015-06-15 09:55:24
Nu har dom rökt på igen...
Tragiskt att ett sådant parti sitter i Sveriges regering!!
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev