Skriv ut  

Air France/KLM stöttar amerikanska flygbolag mot gulfbolagen

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 25 juni 2015
De tre amerikanska flygbolagen Delta, United och American för nu stöd av Air France/KLM i protesterna mot flygbolagen i mellanöstern. Det europeiska flygbolaget varnar för att samma konkurrenssituation ska uppstå i USA som redan finns i Europa.

Får de stora flygbolagen i mellanöstern statligt stöd eller inte? Ja, menar de tre amerikanska flygbolagen American, Delta och United som sedan en tid lobbar för att amerikanska myndigheter ska begränsa gulfbolagens möjligheter i USA.

De får nu fullt stöd av Air France/KLM som i ett brev till Department of Transport, DOT, varnar för att samma situation som nu existerar i Europa riskerar att sprida sig till USA. Air France/KLM pekar på att de tre flygbolagen Emirates, Qatar och Etihad ökat sin kapacitet med 400 procent på Europa de senaste åren i och med att antalet direktlinjer till hubbarna i mellanöstern ökat från 23 till 69 under de senaste tio åren.

I dagsläget flyger mellanösternbolagen dussinet linjer till USA, i första hand de stora städerna. Avtalet om Open Skies ger dock obegränsade möjligheter att öppna fler linjer och det är en utveckling som Air France/KLM varnar för och menar att DOT nu måste ta sig an saken på allvar.



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Satsa på service istället för att klaga?
Skrivet av Alvin, 2015-06-29 12:04:13
De europeiska och amerikanska flygbolagen kanske borde satsa mer tid och pengar på att förbättra sina flygplan och sin service. Servicen och dem moderna planen är ju en stor anledning till att många väljer gulfbolagen istället.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev