Skriv ut  

Landvetter blir Ryanairs andra bas i Sverige

Notiser, Anders Carlsson, den 1 juli 2015
Skavsta kompletteras nu med ytterligare en svensk bas. Ryanair baserar en Boeing 737 på Landvetter och ska flyga tretton linjer från Göteborg.

Det har varit på gång redan när Ryanair opererade från Göteborg City Airport men nu är det ett faktum: Landvetter blir Ryanairs 74:e bas i Europa och den andra i Sverige. Flytten från Göteborg City till primärflygplatsen Landvetter skapade en del frågetecken om lågprisbolaget skulle försvinna från Västkusten. Men i takt med Ryanairs satsning på de större flygplatserna, tillsammans tilltron till den skandinaviska marknaden, nyligen öppnades en bas i Köpenhamn, har istället inneburit expansion.

- Sverige är en tydlig tillväxtmarknad för Ryanair och när vi nu presenterar vår andra svenska bas på Göteborg Landvetter kommer vi också att skapa ännu bättre förbindelser med Europas affärscentra i London, Milano och Paris, säger Kenny Jacobs, Chief Marketing Officer hos Ryanair.

Inlednings innebär det att från september baseras en Boeing 737 på Landvetter. Redan nu utökas linjenätet och under sommarperioden flyger Ryanair 13 linjer från Göteborg, till: Alghero, Alicante, Edinburgh, London, Malaga, Malta, Marseille, Milano/Bergamo, Palma, Paris, Pisa, Rom och Zadar. Ryanair uppskattar det årliga underlaget till cirka 600 000 passagerare.
               
Till London Stansted, som var Ryanairs första linje från Göteborg, ökas frekvensen från två till tre avgångar om dagen. Det ger SAS, som nyligen beslutade att flytta den egna linjen från Heathrow till Stansted, en direkt hårdnande konkurrens.

- Att ett av världens största flygbolag väljer att satsa på Göteborg Landvetter Airport är positivt för hela regionen. Det visar att vår verksamhet fungerar väl och att Västsverige mår bra, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Pinsamt...
Skrivet av D, 2015-07-03 13:55:22
... att GOT väljer att ta in Ryanair. De må vara ett av världens största flygbolag, men glömmer man inte nämna att man då stödjer; social dumping, dåliga arbetsvillkor och dålig flygsäkerhet.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev