Skriv ut  

Airbus vill sälja A380 till USA

Notiser, Anders Carlsson, den 1 oktober 2015
Det finns ännu inget amerikanskt bolag som flyger med A380. Det vill Airbus ändra på och uppmanar nu flygbolagen att tänka om när det gäller användningen av stora flygplan.

En del i det pågående ordkriget mellan flygbolagen i USA och Mellanöstern har storleken på flygplanen varit ett slagträ. Emirates och Qatar flyger A380 på linjerna till USA vilket dels ökar kapaciteten, dels lockar resenärer med en ”jumboupplevelse”.

Samtidigt har de amerikanska flygbolagen hittills ställt sig kallsinniga till att ta det största av flygplan i de egna flottorna. Det är nu dags att tänka om på den punkten, menar Airbus vd Fabrice Brégier.

Det kan dessutom ske nu, när bland andra American, Delta och United lyckats rekonstruera sig och bli lönsamma. En 747, som flera av dem använder kan inte mäta sig med ekonomin i en ny A380, menar Airbus vd.

– Att ta in A380 i verksamheten innebär ett byte från en protektionistisk hållning till att mer aggressivt ta för sig av marknaden. Vill de se andra flygbolag ta för sig av tillväxten eller vill de själva ta för sig av den? I så fall är A380 det flygplan de behöver.



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

A380 Fyller ingen funktion i USA!
Skrivet av 747, 2015-10-02 07:49:18
A380 Är ett komplex bygge och skapar bara mer problem än att göra nytta!
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev