Skriv ut  

Första flygning med ny regionaljet närmar sig

Notiser, Anders Carlsson, den 2 oktober 2015
Konstruktionen av det nya flygplanet har plågats av förseningar. Nu har dock Mitsubishi spikat den vecka när den första testflygningen med MRJ ska genomföras.

Mitsubishi MRJ90
Mitsubishi MRJ90

Mitsubishi är på väg in i den heta marknaden för regionala jetflygplan i storleksklassen under 100 stolar. Där finns i första hand Embraer och Bombardier men också kinesiska Comac ARJ21 och ryska Sukhoi Superjet 100 aspirerar på att börja konkurrera om kunderna bland de regionala flygbolagen.

Nu har Mitsubishi presenterat en tidtabell för den första testflygningen med den nya Misubishi Regional Jet, MRJ. Först ut blir den större versionen MRJ90 med 90 stolar ombord och den ska ske ”någon gång mellan den 26 och 30 oktober”.  Försiktigheten med att sätta ett exakt datum beror på de stora förseningar som redan drabbat flygplanet. Sammanlagt fem testmaskiner ska samla ihop cirka 2 500 flygtimmar innan slutproduktionen av de första flygplanen görs. Enligt planerna ska premiärkunden Nippon Airways få sitt första flygplan under andra kvartalet 2017. Hittills finns fasta order på 223 flygplan och optioner på ytterligare 184.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev