Skriv ut  

VD ska locka flygbolagen till Scandinavian Mountains Airport

Notiser, Anders Carlsson, den 25 november 2015
Namnet finns och planerna är utstakade. Nu ska en ny vd se till att den tilltänkta flygplatsen också får flygtrafik.

Vid Mobergskölen, inte långt från Hundfjället vid Sälen finns ett sportflygfält. Om två år ska det vara omvandlat till en internationell charterflygplats. I dagarna har Brett Weihardt utsetts till vd för Scandinavian Mountains Airport AB. Med en bakgrund inom den svenska flygbranschen ska han nu se till att de bitvis storstilade planerna blir verklighet.

– Jag har under hösten påbörjat arbetet och dialogerna med ett antal internationella och nationella flygbolag, och de ser besöksregionen Scandinavian Mountains och det stora utbudet av aktiviteter som en mycket intressant destination att flyga på, säger han.

Vid sin sida har han Christian Ziese har ett förflutet som stridspilot, utbildningschef och flyglärare inom svenska Flygvapnet och de tre senaste åren som flygplatschef vid Ängelholm- Helsingborg Airport.

Enligt planerna ska flygplatsen kunna ta emot de första flygplanen till vintersäsongen 2017/2018.



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Crazy
Skrivet av Långbänken, 2015-11-28 09:14:48
Kan inte Flygtorget redovisa finansieringen av detta projekt, såväl investeringskostnader för byggnationen som driftsbudget. Tycker det verkar vara komplett vansinne att bygga en flygplats för Vasaloppet och några få vintermånader. Vem pröjsar driften av en öde flygplats resten av året?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev