Skriv ut  

Medlare ska lösa tvisten mellan SPF och FlyBe

Notiser, Anders Carlsson, den 8 februari 2016
Den 15 februari sätts flygbolaget Flybe i blockad. Det har Svensk Pilotförening meddelat. Nu tillsätts medlare för att lös tvisten mellan flygbolaget och facket.

Brittiska flygbolaget Flybe, en av SAS underleverantörer, har hamnat på kollisionskurs med det svenska pilotfacket, SPF. De förhandlingar som förts sedan i höstas och bland annat handlat om piloternas löner, har varit resultatlösa. Parterna står långt från varandra och Flybe hävdar att det avtal som ligger i botten inte ger utrymme för löner i nivå med de som gäller bland svenska piloter.

SPF har därför utlyst dels en övertidsblockad, dels en blockad mot nyanställningar som ska träda i kraft den 15 februari om ingen lösning nåtts innan dess.

För att försöka lösa den låsta situationen har Medlingsinstitutet utsett tre medlare som nu ska arbeta för att lösa tvisten mellan SAS och SPF.



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Medlare....
Skrivet av Garg, 2016-02-09 12:33:48
Vis av erfarenhet kan jag tala om att en medlares uppdrag är att nå en lösning och komma fram till ett avtal med alla tillgängliga medel. I medlarnas stadgar står det klart och tydligt att man aldrig får ta arbetstagarnas parti, dvs man kan inte med medlare nå en lösning till arbetstagarnas favör om inte företaget har för avsikt att att släppa till någonting. Medlarna kan alltså inte sätta press på arbetsgivaren.
Jag önskar dom lycka till i alla händelser, det kommer dom behöva.

Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev