Skriv ut  

Delta köper A321 – ersätter B757?

Notiser, Anders Carlsson, den 3 maj 2016
Delta fortsätter att köpa nya flygplan. Ordern till Bombardier har kompletterats med ett köp av 37 Airbus A321. De kan komma att ersätta de B757 som flyger både inrikes och transatlantisk trafik.

Delta A321
Delta Airbus A321

Delta Air Lines tillhör de flygbolag som fortfarande flyger en stor flotta av Boeing 757. De sammanlagt 124 maskinerna, i olika konfigurationer flyger både inrikes och intercont på tunnare linjer, bland annat till Skandinavien. Delta tillhör också de flygbolag som legat på Boeing om en ersättare till trotjänaren B757, en fråga som flygplanstillverkaren stött och blött i ett antal år utan att komma fram till något beslut.

I dagarna blev det så klart att Delta köper 37 stycken A321ceo. Det innebär en flotta på sammanlagt 82 flygplan av typen när leveranserna väl är genomförda i slutet av 2019. Det skulle kunna tolkas som ett tecken på att Delta tröttnat på Boeings långbänk kring en efterträdare till B757. De nya A31ceo, ska visserligen i första hand ersätta åldrande MD-maskiner som ingår i flottan, och har inte samma räckvidd och kapacitet som de kommande A321neo och A321neoLR. Men den kan mycket väl användas på de längre inrikeslinjer i USA där Delta huvudsakligen flyger med B757.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev