Skriv ut  

Norwegian öppnar bas på Mallorca

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 4 maj 2016
Nyligen presenterade Norwegian en ökning av antalet frekvenserna mellan Skandinavien och Mallorca. Nu inrättar flygbolaget också en bas på Mallorca, den sjunde i Spanien.

Spanien fortsätter att vara en tillväxtmarknad för Norwegian. Det pekar de sex baser som flygbolaget har i Madrid, Barcelona, Alicante, Malaga, Las Palmas och Teneriffa på och som nu kompletteras med en sjunde bas på Palma de Mallorca international Airport.

– Spanien är en viktig marknad för Norwegian med bland annat flera inrikeslinjer mellan de spanska storstäderna Madrid, Barcelona och Malaga till Kanarieöarna, utöver alla våra europeiska linjer mellan Spanien och andra delar av Europa. Den nya basen i Palma ökar Norwegians närvaro i regionen, säger Norwegians VD Bjørn Kjos.

Det är en närvaro som också tar upp konkurrensen med bland andra Ryanair och Vueling som båda har baser på Mallorca. Dessutom har Air Berlin sedan länge haft en mycket stor trafik på Palma och var länge det flygbolag med flest flygningar till Palma.

Mallorca blir Norwegians sextonde bas i Europa och inledningsvis placeras två Boeing 737-800 där. De kommer bland annat att flyga den utökade trafiken till Skandinavien och då med turnaround på de olika destinationerna. I dag flyger Norwegian mellan Palma de Mallorca och Stockholm och Göteborg. Antalet avgångar mellan Stockholm och Palma ökar från sex till sju avgångar mellan 19 juni och 13 augusti. Antalet avgångar mellan Göteborg och Palma ökar från en till fyra avgångar i veckan mellan 1 juni och 13 augusti. Bolaget utökar även antalet avgångar mellan Palma och Köpenhamn, Oslo, Bergen och Stavanger. Sammanlagt blir det en kapacitetsökning på 20 procent i trafiken mellan Skandinavien och ön i Medelhavet.

Den nya basen på Mallorca innebär också nya inrikeslinjer från Palma till Barcelona och Madrid.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev