Skriv ut  

Kollektivavtal klart för SAS kabinpersonal

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 4 maj 2016
Det blev ett avtal på två när SAS och de två norska kabinfacken kom överens. Nu väntar fortsatta förhandlingar med bland annat de svenska piloterna innan allt är klart.

De två norska kabinföreningarna NKF och SNK har tecknat ett nytt kollektivavtal med SAS. De nya avtalet för 2016 gäller i två år. Detaljerna i avtalet är ännu inte offentliggjorda.

– Genom en god och konstruktiv dialog med både NKF och SNK har vi nu ingått ett nytt avtal. Samtidigt har vi skapat en plattform för vårt framtida samarbete”, säger Eivind Bjurström, Head of Crew Development and Resource Planning i en kommentar.

SAS har även pågående kollektivavtalsförhandlingar med de svenska och norska pilotföreningarna. Den förhandlingsprocessen har förlängts på grund av att parterna behöver mer tid för att nå fram till en lösning. Det pågår även förhandlingar för kabinanställda i Sverige på central nivå mellan Unionen och Svenska Flygbranschen. Där vill SAS bygga vidare på kollektivavtalen från 2015.



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Mardröm
Skrivet av DW, 2016-05-08 13:29:54
Vilken mardröm för ett flygbolag att behöva förhandla och teckna avtal med kabinpersonal och piloter i tre olika länder.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev