Skriv ut  

Avtal klart för svensk kabinpersonal

Notiser, Anders Carlsson, den 23 maj 2016
Svenska Flygbranschen har kommit överens med Unionen om nytt avtal för de kabinanställda. Avtalet löper på ett år och håller sig inom ramen för märket i årets avtalsförhandlingar.

Sedan en dryg månad har det pågått förhandlingar mellan Svenska Flygbranschen och fackförbundet Unionen om ett nytt avtal för svenska kabinanställda.

De förhandlingarna har nu krönts med ett avtal som undertecknades av parterna i slutet av förra veckan. Det nya avtalet gäller för perioden 1 april 2016 - 31 mars 2017 och värdet på avtalet är 2,2 procent under perioden.  Det innebär att nivån håller sig inom ramen för det så kallade ”märket”, alltså den nivå som parterna på den svenska arbetsmarknaden har kommit överens om ska gälla under årets avtalsförhandlingar.

– Det är glädjande att parterna har kommit överens om ett avtal, som i likhet med de nya kabinavtalen i Norge, är inom ramen för märket. I och med att detta avtal är på plats, så är årets avtalsförhandlingar för kabinanställda nu avslutade centralt”, säger Eivind Bjurström, Head of Crew Development and Resource Planning på SAS i en kommentar.

Avtalet gäller för kabinpersonal anställda i Amapola Flyg AB, Nova Airlines, TUIfly Nordic, Malmö Aviation, Thomas Cook, Norwegian Air Shuttle, SAS och Primera Air.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev