Skriv ut  

Ryanair: Inga nya investeringar om det blir Brexit

Notiser, Anders Carlsson, den 30 maj 2016
Ett brittiskt utträde ur EU innebär minskade investeringar och höjda biljettpriser. Det menar Ryanairs vd Michael O’Leary som vill att Storbritannien blir kvar i gemenskapen.

Ryanair’s vd Michael O’Leary är sedan länge en tydlig motståndare till Brexit, alltså att Storbritannien ska lämna EU. Flygbolaget har också bekostat en annonskampanj där flygpassagerarna uppmanas att rösta ja till fortsatt medlemskap.
   
Nu ökar Michael O’Leary trycket och säger att Ryanair troligen kommer att minska sina investeringar i Storbritannien om det blir ett utträde. Då handlar det istället om att göra de investeringarna på den europeiska kontinenten. Ryanair har visserligen sin största bas på Stansted och flyger cirka 40 miljoner brittiska passagerare varje år. Men samtidigt är marknaden utanför Storbritannien ännu större, 60 miljoner passagerare. Michael O’Leary flaggar även för att biljettpriserna riskerar att höjas vid ett eventuellt Brexit.



Kommentera artikeln
Det finns 5 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Anonym
Skrivet av RE:Anonym, 2016-06-02 07:31:55
Rygge har tydligen sagt att de ej kan hålla uppe verksamheten med mindre trafik, det är en privat flygplats. Därför flyttar de till TRF och OSL istället
Anmäl inlägget
Rygge?
Skrivet av anonym, 2016-06-01 13:22:17
Varför lägger Ryanair ner på Rygge/Moss men inte på Torp/Sandefjord? (Gäller flygpassagerarskatten i Norge bara på Rygge?)
Anmäl inlägget
herregud
Skrivet av hobbyekeonom, 2016-06-01 11:58:03
Kan inte oleary bara lägga av. Han förstör ju ändå hela branchen med RYR. BREXIT betyder endast att de drar sig ur EU, innebär inte att det ekonomiska samarbetet ändras...
Anmäl inlägget
Minskade investeringar?
Skrivet av ABC, 2016-05-30 10:42:38
Vid en Brexit har väll per automatik Ryanair endast möjlighet att flyga mellan Storbritannien och Irland, inte mellan Storbritannien och resten av Europa?
Anmäl inlägget
Brexit betyder British Exit
Skrivet av EU, 2016-05-30 09:52:07
Brexit=British Exit

Det har även pratats om Grexit. Greklands eventuella utträda ur EU.

Kanske en Swexit snart?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev