Skriv ut  

Amerikanska flygbolag får tillstånd till Kuba

Flygnyheter, Andreas Jemn, den 13 juni 2016
Amerikanska flygbolag öppnar linjer till Kuba redan i höst. Det historiska beskedet kom från amerikanska Department of Transportation (DOT) i fredags. Flera flygbolag är redan i startgroparna för att inleda reguljära flygningar.

American
American Airlines

Sedan det amerikanska handelsembargot trädde i kraft den sjunde februari 1962 har inga amerikanska flygbolag trafikerat de båda nationerna men nu är flera flygbolag i startgroparna att start reguljära flygningar.

Department of Transportation (DOT) har på direktiv av myndigheter i Washington givit sex flygbolag tillstånd att flyga till Kuba. Redan i höst kan de första linjerna trafikeras.

Intresset har varit stort bland de amerikanska flygbolagen, American Airlines, Frontier Airlines, JetBlue Airways, Silver Airways, Southwest Airlines och Sun Country Airlines har alla fått tillstånd att börja flyga till hösten.

Redan nu ser det ut att bli reguljära flygningar från Miami, Fort Lauderdale, Chicago, Dallas, Philadelphia, och Minneapolis/St. Paul. Intresset för att resa från den amerikanska allmänheten, och kubaner i exil, är stort.

Bland vanliga amerikaner finns det också en ständig hunger efter nya solparadis att exploatera och undersöka. Före revolutionen 1959 var Kuba ett mycket populärt resmål för amerikanerna och i Havanna trängdes casinon och lyxhotell.

I ett första förslag så finns det en kvot på 90 dagliga turer mellan USA och Kubas nio internationella flygplatser. De amerikanska flygbolagen har själva begärt att få tillgång till 60 av dessa. Hur många som eventuella kubanska flygbolag önskar använda återstår att se under sommaren.

DOT har annonserat att de återkommer med närmare besked om fördelningen av slottar senare i sommar.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev