Skriv ut  

Piloter får bonus för att börja jobba

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 16 juni 2016
Pilotbristen i USA är akut och nu erbjuder de mindre flygbolagen stora summor i bonus för piloter som väljer att ta en anställning. Dessutom skyndas karriärmöjligheterna på.

De regionala flygbolagen i USA har allt svårare att rekrytera nya piloter. Förra året fanns ett behov av cirka 5 000 piloter i de mindre flygbolagen men det genomfördes bara cirka 3 000 rekryteringar. Orsaken till det är ”en tilltagande kvalitetsbrist hos de tillgängliga piloterna”, skriver de amerikanska regionalflygbolagens organisation RAA i en rapport.

Läget är alltså akut, bland andra Piedmont Airlines behöver minst 200 nya piloter i år och för att lösa krisen tas nya kreativa metoder i bruk. Envoy Air, Piedmont och PSA som alla tre ägs av American Airlines, utlovar nu en anställningsbonus på 15 000 dollar till varje nyanställd pilot. Det betalas även bonus till övriga anställda i flygbolagen som kan tipsa om piloter som sedan tar anställning.

I tillägg till den ekonomiska ersättningen har de tre regionala flygbolagen också strömlinjeformat karriärvägarna inom bolagen. I första hand påskyndas möjligheten att avancera från styrman till kapten. Sedan ska det inte ta mer än fem-sex år innan en pilot uppgraderas till anställning i stora American Airlines och därmed lämnar den regionala verksamheten.

– Vi hoppas att anställningsbonusen på 15 000 dollar ska uppmuntra fler piloter att se Piedmont som ett bra val i flygkarriären, säger Lyle Hogg, vd för Piedmont Airlines.



Kommentera artikeln
Det finns 7 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

pilotbrist i Skandinavien
Skrivet av //Petter, 2016-06-20 19:34:27
Det verkar som om pilotbristen kommit till Skandinavien nu också. Ett regionalboolag i Danmark söker nu "direct entry Captains". Inga krav om att du skall vara aktiv Kapten idag, bara 4000 timmar varav 1000 på jet/turbopropp större än 20 ton samt gällande ATPL. Raiting på CRJ-900 är ett plus.
Anmäl inlägget
Kvalitetsbrist hos piloter
Skrivet av Pilot, 2016-06-19 04:14:12
Flygsäkerhet kostar. Det har den alltid gjort. Det är varje idag etablerat bolags långsiktiga operativa livlina.
Men nej, inte i Europa. Inte som det flygpolitiska systemet ser ut.
Fungerar egentligen kontrollen för rekrytering och bemanning?
I USA ser man en betydande del sökande piloter som ej kvalificerade.
Anmäl inlägget
@timing
Skrivet av Realist, 2016-06-16 18:34:23
Eller så visar det på det faktum att det inte alls handlar om en hemmablind och bortskämd grupp. Men det skulle ju innebära att du har fel och det är ju otänkbart. Vore det inte toppen om alla tjänade lika mycket oavsett vad man jobbade med, slut på avundsjukan...
Anmäl inlägget
Ojdå
Skrivet av Flygtorget, 2016-06-16 13:20:33
Vet inte om det var autocorrection eller feltänkt...
Anmäl inlägget
Lyxstrejk
Skrivet av Pilot, 2016-06-16 11:30:18
Hahaha lyxstrejk. Om nu piloterna med 6% av SAS kostnader skulle lyckas sätta SAS i kk, så visar ju marknaden att pilters lön verkar vara befogad. Marknaden styr.
Anmäl inlägget
Flygrevyn
Skrivet av ?, 2016-06-16 10:46:53
Flygrevyn?
Anmäl inlägget
Strejk
Skrivet av Timing, 2016-06-16 10:43:55
Flygrevyn har inte någon fingertoppskänsla för timing. Tror ni på allvar att det här var det absolut bästa inlägget direkt efter SAS pilotstrejk som blottat en hemmablind och bortskämd grupp i flygvärlden?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev