Skriv ut  

Kanada skärper reglerna för piloters arbetstider

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 23 juni 2016
Arbetstider på fjorton timmar. Det har varit vardag för piloterna på de mindre regionala flygbolagen i Kanada. Nu är nya regler på väg som ska minska arbetstiderna och därmed höja säkerheten.

Pilot Emirates

De kanadensiska flygmyndigheterna arbetar just nu på nya regler som ska reglera piloternas arbetstider. Myndigheten har tagit intryck av den diskussion som pågått i många år om långa arbetspass, trötta piloter och det säkerhetsrisker det för med sig.

De nya reglerna ska presenteras inom ett par veckor och kommer i första hand att förbättra tillvaron för piloterna i mindre, regionala flygbolag. Det har visat sig att de inte sällan har arbetspass på upp till 14 timmar i sträck. De stora nationella flygbolagen har sällan så långa arbetstider och bland andra Air Canada menar att de redan har striktare regler än vad myndigheterna nu vill införa.

Förslaget om nya och striktare regler för piloter har varit på gång tidigare men fastnat i den politiska processen. Efter det senaste regeringsskiftet har dock den liberala regeringen tagit sig an frågan.



Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Security
Skrivet av Trötter, 2016-06-27 14:07:01
I Europa så är största hotet mot säkerheten nagelsaxar och liknande farliga föremål som piloter försöker ta med på sexdagarsslingor. Trötthet är ingen säkerhetsfaktor, bara ett mått på hög effektivitet. De på andra sidan Atlanten förstår inte det här med hoten mot flygsäkerheten i regionalflyget........
Anmäl inlägget
Bra jobbat PG
Skrivet av EASA, 2016-06-23 13:08:10
Och i Europa flyger lite längre och lite mer. Gärna på natten.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev