Skriv ut  

Rabatt i Plus ska locka till uppgradering

Notiser, Anders Carlsson, den 23 juni 2016
Det blir den fjärde prisklassen ombord på SAS europaflygningar. Efter SAS Go, SAS Go Light och SAS Plus kommer SAS Plus Saver. Det ger alla förmånerna i vanliga plus så när som på en sak.

SAS Plus, alltså ”mellanklassen”, mellan Go och Business har blivit alltmer populär. Särskilt på långlinjerna där de nya kabinerna har i det närmaste dubbelt så många stolar i pluskabinen som tidigare. Där finns sedan tidigare också Plus Saver, en något bantad version av Plus.

Nu gör SAS en test med att införa Plus Saver också på europanätet. Fram till den 30 september går det att boka den klassen och därmed få i princip alla de förmåner som ingår, val av sittplats, två incheckade väskor, fast track, tillgång till loungen, gratis måltid ombord och fler bonuspoäng. Enda inskränkningen är möjligheten att ändra biljetten.

– Vi vet att många av våra kunder efterfrågar ett alternativ där alla fördelar med SAS Plus ingår, men där man mot ett lägre pris avstår från gratis av- och ombokningsmöjligheter, säger Stephanie Smitt Lindberg, chef för produktutveckling och kundlojalitet i SAS.

Att testen genomförs under sommarsäsongen beror i första hand på att antalet affärsresenärer minskar under den perioden och därmed de som bokar jus Plus. SAS drygt fem miljoner Eurobonusmedlemmar har också en allt växande bank av bonuspoäng och uppgradering är ett av de mer populära sätten att använda sina poäng.

Under de kommande drygt tre månaderna går det att boka Plus Saver på 44 olika destinationer i Europa. Bland de destinationer där det inte gäller är bland annat Frankfurt och London. Det finns inte heller på inrikesflygningar eller flygningar inom Skandinavien.

Efter testperioden görs en utvärdering om det ska införas en permanent fjärde bokningsklass också på medeldistansflygningarna.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev