Skriv ut  

Ilska över Londons flygplatser

Notiser, Anders Carlsson, den 8 juli 2016
Ska Heathrow eller Gatwick få den nya banan i London? Det beskedet skulle ha lämnats nu i sommar. Men nu skjuts det upp till efter att en ny premiärminister är på plats. Det retar upp de två flygplatserna som slåss om banan.

Brexit kommer att påverka det engelska flygets möjligheter, det är de flesta överens om. Ett första exempel har visat sig nu i den laddade striden om vilken flygplats i London som ska få den efterlängtade nya banan och på så sätt höja kapaciteten i hela regionen.

Enligt planerna skulle ett besked, där Heathrow ligger bäst till, komma nu i sommar. Men nu har den brittiska regeringen meddelat att det inte blir något beslut förrän en efterträdare till premiärminister David Cameron är på plats. Därmed blir det knappast något beslut under det här året.

Det har retat upp ledningen på de två flygplatserna som menar att det skapar än mer osäkerhet och spär på de problem som brexit redan skapat.

- Ett beslut i flygplatsfrågan hade tydligt visat att Storbritannien är ”open for business” och inte håller på att bomma igen, slår ledningen för Gatwick fast.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev