Skriv ut  

Landvetter får trafik med CS100

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 8 augusti 2016
Bombardiers CS100 är nu i trafik hos Swiss. När flygbolaget nu presenterar det kommande vinterprogrammet finns modellen med på destinationer i Skandinavien.

Swiss är launch-customer för nya Bombardier CS100 och har nu satt in den i trafik i det egna linjenätet. Det har Flygtorget rapporterat om tidigare. Hittills har den flugit linjer i Mellaneuropa, bland annat Düsseldorf, Bryssel, Paris och Prag. Men i takt med att fler maskiner levereras, ökar också antalet linjer som flygs med flygplanstypen. I det kommande vinterprogrammet sätts maskinen in på ett fyrtiotal linjer.

För första gången kommer då Skandinavien med på kartan när Swiss sätter in CS100 på Oslo, start den 24 november i år och Göteborg den 19 februari nästa år. Inledningsvis blir det bara en rotation i veckan, flight 1226/1227 på söndagarna, till Landvetter. Det innebär att den ersätter den Fokker100 som Helvetica Airways idag flyger på söndagsturen.

I oktober i år levereras de första CS300 till Air Baltic som är första flygbolag att ta emot den större modellen. De kommer dock inte att sättas in på de kortare rutterna i norra Europa. Air Baltic planerar att i första hand använde dem som ersättare till dagens B737 och flyga på längre linjer. CS300 har kapacitet att flyga från Riga till Abu Dhabi.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev